Svijet

Boston: Osumnjičeni za bombaški napad preminuo u bolnici, ubijen policajac

1904hapsenjeok

Jedan od dvojice osumnjičenih za postavljanje bombi na Bostonskom maratonu koji je bio uhapšen preminuo je u bolnici, a u toku je potraga za drugim u gradu Votertaunu, javio je CBS. Prilikom hapšenja, kako javljaju američki mediji, osumnjičeni je ubio policajca dok je još jedan ranjen.

Boston: Osumnjičeni za bombaški napad preminuo u bolnici, ubijen policajac
Portal AnalitikaIzvor

Osumnjičeni je umro u bolnici nakon ranjavanja u obračunu tokom kog su u predgrađu Bostona odjekivale eksplozije i pucnjava.

Novi haos na ulicama Bostona, nakon bombaškog napada na maratonu, započeo je pucnjavom u kampusu čuvenog univerziteta MIT gdje je ubijen jedan policajac.

Uslijedila je potjera tokom koje su se čuli pucnjava, ali i eksplozije prilikom čega je ranjen još jedan policajac. Pretpostavlja se da su bjegunci bacali granate iz automobila. Zvaničnici ništa ne potvrđuju.

Policija je saopštila da istražuje pucnjavu i pljačku automobila u kojem su pobjegli osumnjičeni. Kako je saopšteno, policija je alarmirana nakon pucnjave, a u međuvremenu očevici su javili da su dva naoružana muškarca ukrala automobil, pa je policija je krenula u potragu za njima. Tokom potjere, osumnjičeni su pucali i bacali bombe na policiju, pri čemu je ubijen jedan policajac, a drugi ranjen. 
Potraga za ukradenim vozilom je u toku. Jedan od dvojice osumnjičenih je smrtno ranjen i preminuo je na putu do bolnice, saopštila je policija i dodala da je ranjeni policajac trenutno na operaciji. 
Dopisnica WCVB.com rekla je ranije da su policajci među sobom pričali da je jedan osumnjičeni mrtav.1904hapsenje1

Agenti FBI stigli su u Votertaun oko ponoći, po lokalnom vremenu, što ukazuje da su ovi incidenti povezani sa bombaškim napadom na maratonu.

"Ovo je veoma opasno. Svjesni smo situacije, uključeni smo u potragu i motrimo je", kaže jedan od agenata FBI-a koji je tražio da bude anoniman. 
NBC je objavio da je u Votertaunu policija pronašla ekspres lonac i eksploziv, a policija je saopštila da je "moguće da je tokom potjere korišćen eksploziv protiv policije". 
Policija je navela i da je pronašla nekoliko eksplozivnih naprava, da će uskoro detonirati jednu od njih i da će stanovnike upozoriti sirenom. 
Policija je apelovala na stanovnike Votertauna da ne izlaze iz svojih kuća, ali i da nikome osim policiji ne otvaraju vrata. Trenutno se vrši pretraga "od vrata do vrata" u cijelom Votertaunu.

Portal Analitika