Abiznis

Slovački privrednici zainteresovani da investiraju u Crnu Goru

bratislava
P
redsjednik Vlade Milo Đukanović, tokom zvanične posjete Slovačkoj, bio je gost na sastanku koji je organizovala Privredna komora Slovačke. Privrednici i predstavnici najuspješnijih slovačkih kompanija iskazali su značajno interesovanje da investiraju u Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

Slovački privrednici zainteresovani da investiraju u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Đukanović je iskazao zadovoljstvo odličnim bilateralnim odnosima Crne Gore i Slovačke, što predstavlja dobru osnovu za jačanje veza na ekonomskom planu. U tom smislu, ukazao je na prioritetne oblasti razvoja u Crnoj Gori u narednom periodu i pozvao slovačke investitore da ulažu u sektore energetike, turizma, infrastrukture i proizvodnje organske hrane.

Predstavnici slovačkih kompanija koje djeluju u oblasti energetike, turizma, poljoprivrede, infrastrukture, bankarskog sektora, informacione tehnologije su zahvalili na korisnim informacijama o budućim fazama razvoja crnogorske privrede i iskazali interesovanje da budu dio tog razvoja.

Na sastanku su dogovoreni konkretni aranžmani i kontakti u cilju što efikasnije realizacije pojedinih projekata, koji su već započeti, i onih koji će se realizovati u narednom periodu. U tom kontekstu je istaknut značaj održavanja prvog sastanka Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Crne Gore i Slovačke i Poslovnog foruma, koji će se najvjerovatnije održati početkom jeseni, što će biti prilika za dogovore o modalitetima buduće saradnje.

 

Portal Analitika