Fudbal

Teri: Poštujem odluku Benitesa

1804teri
K
apiten Čelsija Džon Teri rekao je da prihvata odluku menadžera Rafaela Benitesa da mora da se bori za mjesto u timu.

Teri: Poštujem odluku Benitesa
Portal AnalitikaIzvor

Teri je počeo samo tri ligaške utakmice u 2013. godini, a nije igrao ni polufinale FA kupa protiv Mančester Sitija.

On je po povratku u tim u srijedu, postigao dva gola u ubjedljivoj pobjedi “plavaca” nad Fulamom.

Menadžer Rafa Benites je prije nekoliko dana rekao da će i pored toga što je kapiten, Teri morati da se navikne na klupu.

"Neće biti javnih negodovanja. Naravno, svako je nezadovoljan ako ne igra. Svi želimo da budemo na terenu, ali nažalost sa ovako brojnim timom to nije uvijek slučaj. Nije u pitanju automatska selekcija već odluka menadžera i svi to poštujemo“, rekao je Teri.

Englez je istakao da su svi u klubu veliki profesionalci i da rade svoj posao, bilo da igraju, bilo da sjede na klupi. On je u februaru, poslije četvoromjesečne pauze i povratka na teren, rekao da je spreman da se bori za mesto u timu.

"Kada dobijemo šansu, želimo da pokažemo što više i naravno da postižemo golove ako možemo, to je samo bonus za mene. Rotacija u timu je sada drugačija, ali moram da zadržim fizićku pripremljenost i oštrinu i budem spreman kada me trener pozove“, dodao je kapiten Čelsija.

Pobjeda aktuelnog šampiona Evrope nad Fulamom od 3:0 obezbijedila je Čelsiju treću poziciju na tabeli koja vodi direktno u Ligu šampiona. Teri je svjestan da njegov tim mora da ostane među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi kako bi na ljeto privukli brojne dobre fudbalere.

"To je ono što nas je mučilo prije utakmice sa Fulamom. Veoma je bitno što smo osvojili tri boda i ustalili se na trećem mjestu na tabeli, to je od izuzezne važnosti za cio klub. Možda ćemo uspjeti da dovedemo neka pojačanja na ljeto, ali to zavisi od Lige šampiona i svi želimo da budemo tamo. U isto vrijeme u dobroj smo situaciji u Ligi Evrope, ali bi bilo idealno da sljedeće sezone igramo u najjačem evropskom takmičenju“, zaključio je Teri.

 

Portal Analitika