Politika

VEŠOVIĆ: Sad nema dileme da je predsjednik DF-a Andrija Mandić

1804caslavok
P
ortparol Demokratske partije socijalista Časlav Vešović saopšto je da je, pošto je Miodrag Lekić izgubio na izborima i pošto je šef njegovog štaba smjenjen, lider Nove i član predsjedništva DF-a Andrija Mandić “preuzeo da lično upravlja protestima”. Vešović je, u saopštenju dostavljanom Potalu Analitika, kazao da najveća odgovornost i dalje ipak pripada Miodragu Lekiću iako kako navodi, sada nema dileme da je Mandić pravi predsjednik Frona.

VEŠOVIĆ: Sad nema dileme da je predsjednik DF-a Andrija Mandić
Portal AnalitikaIzvor

- I zadnja maska je pala. Sada nema dileme da je jedini pravi predsjednik Fronta istovremeno i organizator protesta – Andrija Mandić. Pošto je Lekić izgubio na izborima, a šef  izbornog štaba zbog poraza smijenjen, četnički vojvoda je pruzeo da lično upravlja zakazanim protestima. Eto mu prilike da na ulicama Podgorice podsjeti na sve svoje dosadašnje „demokratske i mirne“ proteste – navodi se u saoptšenju koje potpisuje Vešović koji je poručio da i “pored toga što je Mandić jedini i pravi predsjednik Fronta, najveća odgovornost i dalje pripada Miodragu Lekiću”.

- Ponovo će moći da kliče tuđoj zastavi i drugoj državi i da bude protiv građanske Crne Gore u kojoj su jednake sve vjere, nacije i jezici. Opet će mu manjinski narodi biti nepodobni, jer su se „drznuli“ da samostalno donose odluke u interesu cijele Crne Gore. Imaće ponovo priliku da, sa svojim kolegama poslanicima iz fronta, saopšti da Evropska unija vodi prostitutsku politiku i da su njeni zvaničnici korupmirani – kaže Vešović.

On je istakao da na subotnjem protestu “neće propustiti ni da brani Kosovo”.

- Kao i svakog puta do sada, protesti će biti usmjereni protiv institucija Crne Gore i njihovih ustavnih odluka. Ponovo će pozvati strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru. Za njih je to povod za sreću, a za sve građane koji vole Crnu Goru razlog za zabrinutost. Protesti su demokratski ako uvažavaju volju većine i ako su okrenuti interesima društva. Kod Fronta to nije slučaj – navodi se u saopštenju.

 

Portal Analitika