TV / Film

Flashdance – 30 godina kasnije

1704-flashdance
O
vog mjeseca se obilježava 30-a godišnjica od popularnog filma „Flashdance“, koja je proslavila glumicu Dženifer Bils. Gdje je i šta radi danas glumica iz velikog filmskog hita.

Flashdance – 30 godina kasnije
Portal AnalitikaIzvor

Aleks Ovens lik je plesačice koja prati svoje snove usprkos teškom radu u željezari.

Film „Flashdance“ postigao je veliki uspjeh, a glavni lik Aleks glumila je Dženifer Bils.

- I nakon trideset godina izgleda jednako atraktivno, a mnogi se sjećaju i pjesme „Flashdance... What A Feeling“ nakon što je dobila Oskara za Najbolju originalnu pjesmu 1984. godine, prenosi hrvatski Dnevnik.hr.

Dženifer Bils je nakon popularnog filma ostvarila je neke manje uloge i ostala je u glumačkoj branši. Glumila je u serijama „The L Word“, kao i  u seriji „The Mob Doctor“.

1704jennifer-beals

„Flashdance“ je jedan od najuspješnijih plesnih filmova u istoriji, a kada se počeo emitovati zaradio je 92,9 milijuna dolara. Ideja je krenula od stvarne osobe, kanadske plesačice Maurin Marder iz Toronta.

- Kao dvojnica glumice Bils, mnoge scene plesa snimila je francuska glumica Marin Jahan, dok je scenu brejkdensa pri kraju filma snimio plesač „Crazy Legs“. Stoga je režiser redatelj Adrijan Lejn morao uložiti veliki trud kod snimanja, osvjetljenja i montaže da se plesni dvojnici ne primijete, stoji na portalu Dnevnik.hr.

Portal Analitika