Zabava

VIDEO: Zgodna manekenka dobila otkaz zbog "debljine"

17safoki
D
vadesetsedmogodišnja Safi Karina započela je svoju modeling karijeru kada je nosila konfekcijski broj 38, ali joj je kasnije rečeno da je “previše velika” da nastavi s poslom modela.

VIDEO: Zgodna manekenka dobila otkaz zbog "debljine"
Portal AnalitikaIzvor


“Radila sam nekoliko godina i zaista sam voljela svoj posao, ali onda su mi dali otkaz. Obim kukova mi je 104 cm, ali to je samo zato što imam krupne kosti i ja to ne mogu da promijenim. Morala sam da radim sa onim što imam, prirodnim oblinama”, rekla je ona.



Kada je napravila pauzu od modelinga, vratila se i zaposlila u drugoj agenciji noseći veličinu 40. Ipak, ovaj put se status promijenio pa je posala model za krupnije. Od tada se pojavljivala u različitim reklamnim kampanjama za Debenhams, Speedo, John Lewis i Bravissimo.



“Kad ste stariji postajete ženstveniji i ne želite to da promijenite, pa sam počela da istražujem šta još ima na tržištu za mene. Počela sam da radim kao ‘plus size’ model i to je jedna veoma srećna i divna industrija. I dalje sam radila ono što želim i putovala svijetom”



Safi sada želi da pomogne i inspiriše mlade modele da krenu njenim stopama ukazujući im na to da ne morate biti “kost i koža” da biste uspjeli.



Ona je osnovala organizaciju “The Curve Project London” gdje će održavati radionice sa modnim fotogorafima, šminkerima i stilistima i pokazati mladim djevojkama kako biti model.



“Cilj ove organizacije jeste da ohrabri i edukuje mlade žene da vole svoje tijelo i svoju kožu. Nastojimo na tome da ukažemo na pozitivnu sliku o tijelu kakvo god da je”, zaključila je Safi.



Pogledajte kako izgleda ova zgodna manekenka.

tekst i foto: B92

Portal Analitika