Svijet

Napad u Bostonu: Ko je misteriozni muškarac na krovu?

17boston_ekspok
S
amo nekoliko sati nakon dvostrukog bombaškog napada na Bostonski maraton društvenim su se mrežama proširile fotografije misterioznog muškarca koji je u trenutku eksplozija snimljen na krovu jedne od obližnjih zgrada. Najčešće se dijelila slika koju je zabilježio student Dan Lamparirelo.

Napad u Bostonu: Ko je misteriozni muškarac na krovu?
Portal AnalitikaIzvor


On je za ABC News opisao kako je sasvim slučajno snimio trenutak prve detonacije. 'Bio sam oko 60 metara od cilja, tačno ispred hotela Mandarin. Moja je tetka trčala maraton pa smo tamo stajali kako bismo navijali za nju. Prvo smo pomislili da je u pitanju vatromet, ali kada smo vidjeli i drugu eksploziju, shvatili smo da je nešto krenulo po zlu', ispričao je.



Kao što je sasvim slučajno slikao eksploziju, tako se i na jednoj od njegovih fotografija u kadru našao i spomenuti misteriozni čovjek na krovu. Nedugo nakon što je sliku objavio na Twitteru, ljudi su počeli da se pitaju ima li nepoznati muškarac ikakve veze s detonacijama. Razvile su se i razne teorije zavjere.



S obzirom da bostonska policija i FBI tragaju za svakim detaljem u istrazi napada, i ovu su fotografiju poslali na detaljnu analizu u jednu od svojih laboratorija, ali trenutno je ne smatraju ništa značajnijom od ostalih snimaka s mjesta događaja. U međuvremenu, diskusija o čovjeku s krova na društvenim se mrežama nastavlja.

 

tekst i foto: dnevnik.hr

Portal Analitika