Politika

Pajović sa Zelenima u Beču: Obnovljiva energija za energetsku nezavisnost Crne Gore

1604pajovicbec
C
rna Gora bi povećanjem korišćenja obnovljivih izvora energije smanjila energetsku zavisnost od uvoza i time doprinijela budućem privrednom rastu i razvoju zemlje, istakli su na današnjem sastanku u austrijskom parlamentu, poslanica Zelenih Ruperta Lihteneker i predsjednik Pozitivne Darko Pajović.

Pajović sa Zelenima u Beču: Obnovljiva energija za energetsku nezavisnost Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Pajović i Lihteneker su na poseban značaj obnovljivih i upotrebe alternativnih izvora energije za budući privredni rast i razvoj.

Oni su se saglasili i o neophodnosti otvaranja tzv. zelenih radnih mjesta, što je izuzetan razvojni i ekonomski potencijal, kako za Austriju, tako i za Crnu Goru.

Delegacija Pozitivne sastala se i sa predsjednikom Kluba odbornika i odbornicima Zelenih grada Beča, koji su u vlasti na lokalnom nivou. Na sastanku su prenesena iskustva o upravljanju i razvoju projekata za bolji život građana sa konkretnim primjerima u oblasti javnog gradskog saobraćaja i unaprijeđenja standarda socijalno ugroženog stanovništva.

Posjetom parlamentarcima i odbornicima, delegacija Pozitivne Crne Gore završila je trodnevnu zvaničnu posjetu stranci Zelenih Austrije, na čiji poziv je boravila u Beču.

Portal Analitika