Muzika

Tasovac raspisao "tender" za dirigenta koji zna da veže pertle

1604-Tasovac
P
od stavkom „javna nabavka 3/2013” Beogradska filharmonija je na svojoj fejsbuk stranici objavila tender za angažovanje dirigenta. Ističući u prvi plan besmislene uslove, Filharmonija i njen direktor Ivan Tasovac željeli su da pokažu svu apsurdnost i besmislenost novog Zakona o javnim nabavkama Srbije, prenosi Blic.rs.

Tasovac raspisao "tender" za dirigenta koji zna da veže pertle
Portal AnalitikaIzvor

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja, tender je raspisan s datumom 15.4.2013. u Beogradu.

Kako saznaju najtiražnije balkanske novine, zainteresovanih ne nedostaje.

Pisac Svetislav Basara kratko i odsječno kaže: „Javljam se na tender!“

Glumac Goran Jevtić ističe: „Ne da ću da se javim, nego ću još i da obaram tender ako slučajno ne prođem. Pošto su osnivači pozorišta ostavili gotovo bez sredstava, nemam predstave, pa mogu lepo sve da pratim i obaram - dok me ne prime. I da vodim računa da neko slučajno ne sazna da sam civilno služio vojni rok baš u BGF, jer će to možda da mi zaračunaju kao sukob interesa.“

Među zainteresovanom za tender je i glumica Gorica Popović: „Javiću se! Nemam dirigentski štapić, ali imam varjaču. Šta fali, mogu od nje palicu napraviti očas posla, a leptir-mašnu imam sigurno bolju od svih drugih - ručni rad.“

Na fejsbuk stranici Beogradske filharmone stoje i uslovi tendera:

- Da ima palicu, da zna da veže pertle.

- Beogradska filharmonija raspisuje tender za izbor dirigenta za koncertno izvođenje prvih, trećih i četvrtih stavova simfonija Bramsa (druge stavove ubuduće nećemo izvoditi jer su i inače uglavnom spori i dosadni).

- Osobe koje učestvuju treba da budu prijatne spoljašnjosti, i da imaju u ličnom vlasništvu tamno odelo, belu košulju i crnu leptir-mašnu.

- Poželjno je ali nije od presudne važnosti da poseduju svoju ličnu dirigentsku palicu (prutić ili motkicu slične dužine i obima). Zainteresovani moraju dostaviti potvrdu dva svedoka da imaju iskustvo u vezivanju pertli na tamnim cipelama (ponude nosilaca mokasina se neće razmatrati).

- Osobe koje učestvuju na tenderu moraju biti punoletne a BGF će, kao znak podrške Ministarstvu kulture, pokrenuti pregovore s Institutom za mentalno zdravlje kako bi se stekli uslovi da tenderska komisija dobije svoje stalne prostorije u Palmotićevoj ulici.

Foto: kurir-info.rs

1604-BF

Portal Analitika