Svijet

Kćerka ruskog milijardera kupila ostrvo od Atine Onazis

ekaterina
K
ćerka ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva kupila je grčko ostrvce Skorpios u Jonskom moru, iz nasljedstva brodovlasničkog magnata Aristotela Onazisa, koji se na njemu 1968. oženio sa Žaklinom Kenedi, saopšteno je danas iz kancelarije milijardera.

Kćerka ruskog milijardera kupila ostrvo od Atine Onazis
Portal AnalitikaIzvor


Jekaterina Ribolovljeva

(24) kupila je, kako je objavljeno, za 100 miliona funti ostrvce, istočno od ostrva Lefkada, od jedine žive nasljednice Onazisa, njegove unuke

Atine Onazis Rusel

(28).



"Preduzeće koje zastupa interese Jekaterine Ribolovljeve završilo je kupovinu jedne grupe kompanija u vlasništvu Atine Onazis, u koje spada i obližnje ostrvo Sparti", navodi se u saopštenju poslatom agenciji Frans pres iz kancelarije bogatog ruskog vlasnika fudbalskog kluba Monako.



Onazis je 1962. kupio to ostrvo za, kako se vjeruje, tadašnjih 10.000 funti.



Šest godina kasnije on se na njemu oženio sa

Žaklinom Kenedi

, udovicom američkog predsjednika Džona Kenedija, ubijenog 1963.



Poslije Onazisove smrti, ostrvo je pripalo njegovoj kćerki Kristini, koja je 1988. umrla od srčanog udara u 37. godini, a potom Atini.



Sam Onazis, njegova kćerka i sin Aleksandar, koji je poginuo u avionskoj nesreći 1973, sahranjeni su na Skorpiosu.



Ostrvo trenutno ima tri stanovnika, heliodrom i pristanište za brodove.



Jekaterina Ribolovljeva je najstarija kćerka Dmitrija Ribolovljeva (46), čije bogatstvo je magazin Forbs procijenio na 9,1 milijardu dolara, što ga čini 119. na listi najbogatijih ljudi svijeta.

foto: news.yahoo.com

Portal Analitika