Fudbal

Stvara se "tim svijeta" u Parizu: Vejn Runi stiže iz Junajteda u PSŽ!

1604runi
"T
ijago Silva najviši u skoku pred golom Pari Sen Žermena, opasnost je otklonjena... Kontranapad, lopta stiže do Lavecija koji odigrava dupli pas sa Lukašom Mourom, a onda seli akciju na desno krilo... Dejvid Bekam centira, Ibrahimović spušta loptu glavom i... Vejn Runi natrčava na nju, gol!"

Stvara se "tim svijeta" u Parizu: Vejn Runi stiže iz Junajteda u PSŽ!
Portal AnalitikaIzvor

 

Zvuči malo čudno zbog "uljeza" na kraju prethodne rečenice, zar ne? Ali, upravo ovako bi mogla da se završi neka od akcija PSŽ-a u narednoj sezoni ako se ispuni najava o spektakularnom transferu - dolasku Runija u prebogate pariske "svece" koji stvaraju pravi mali "tim svijeta".

Mišel Mulan, bivši sportski savjetnik kluba iz francuske prijestonice, izjavio je da je transfer Vejna Runija u PSŽ "gotova stvar".

Mulan bolje poznaje prilike u Pari Sen Žermenu od mnogih drugih, pa otuda i prilična doza povjerenja koje je izgradio kod francuskih medija. A Englezi, za sada bez potvrde ove informacije na "Old Trafordu", uglavnom objavljuju detalje koji prate ovu priču.

Za razliku od "Mejla", koji tvrdi da 27-godišnji Runi ne pomišlja da prekine ugovor sa Mančester junajtedom koji traje još dvije sezone, ostala britanska štampa ima daleko intrigantnije informacije.

Tu se izdvaja tabloid "San", koji tvrdi da će PSŽ "svakako" dovesti Runija ovog ljeta za 25 miliona funti, a Parižani pokušavaju da za još 15 dodatnih miliona, zajedno sa engleskim reprezentativcem, iz Junajteda angažuju i Nanija.

Vejn Runi je u Mančester junajtedu od 2004, a od tada je na 396 mečeva postigao 197 golova, pomogavši klubu da četiri puta bude prvak Engleske, a jednom i šampion Evrope. Za reprezentaciju Engleske nastupio je 91 put, a strijelac bio u 35 navrata.

Blic sport

Portal Analitika