Svijet

Obama: Otkrićemo ko stoji iza napada

164ob
S
vi Amerikaci su uz građane Bostona, otkrićemo ko je i zašto ovo uradio, rekao je predsjednik SAD Barak Obama u obraćanju javnosti nakon eksplozije na maratonu.

Obama: Otkrićemo ko stoji iza napada
Portal AnalitikaIzvor

Na maratonu u Bostonu došlo je do eksplozija u kojima su stradale dvije osobe, a više od 130 ljudi je povrijeđeno.

Predsjednik SAD je rekao da će pravdi biti privedeni svi pojedinci i grupe, za koje se utvrdi da su odgovorni za nesreću.

Obama je napomenuo da je u razgovoru sa glavnim bezbjednosnim zvaničnicima dogovoreno da će se sve raspoložive snage upotrijebiti kako bi se istražili motivi i počinioci ove tragedije. 

"Za sada nemamo sve odgovore, znamo da je mnogo osoba povrijeđeno, neke i vrlo teško. U kontaktu sam sa svim policijskim jedinicama i snagama bezbijednosti i činimo sve kako bi se situacija što prije stabilizovala", rekao je Obama. 

"Mišel i ja najdublje saosjećamo sa porodicama žrtava i povrijeđenih i molimo se za njih", rekao je Obama. On je uputio zahvalnost svima onima koji su reagovali brzo u ovoj tragediji i pomogli građanima. 

Obama je napomenuo da se još ne zna ko stoji iza ovoga, i stoga je zamolio sve da se uzdrže od prebrzih zaključaka. 

Boston je čvrst grad i ovo će izdržati, rekao je Obama poručivši još jednom svim građanima Bostona da je cijela Amerika uz njih. 

Predsjednik Obama nije odgovarao na pitanja novinara.

IZVOR: B92

Portal Analitika