Abiznis

Ivanović na sastanku Centralnoevropske inicijative

1504petarivanovicok
M
inistar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović učestvovaće na CEI Ministarskom sastanku "Zeleni razvoj sa fokusom na ruralni razvoj",  koji se sjutra održava u Mađarskoj.

Ivanović na sastanku Centralnoevropske inicijative
Portal AnalitikaIzvor

-Na konferenciji će biti riječi o ključnim izazovima sa kojima se suočavaju poljoprivredne politike zemalja članica, te mogućim rješenjima koja mogu biti ponuđena kroz multilateralnu saradnju. Značaj susreta je dijalog između zemalja CEI-a o kreiranju održivog okruženja sa aspekta ruralnog razvoja. Govoriće se i o potencijalnim rješenjima u oblasti zelenog i održivog razvoja. Na agendi konferencije je i održiva poljoprivreda, te bezbjednost i sigurnosti hrane. Navedene teme posebno su važne za zemlje centralno- Evropskog regiona- ističe se u najavi resornog ministarstva.

Domaćin sastanka je mađarsko Predsjedništvo Centralne Evropske Inicijative, ispred kojeg je Ministarstvo za ruralni razvoj te države. Kako je najavljeno, na skupu će 32 ministra zemalja članica CEI i dva člana Evropske Komisije.

Tokom posjete Mađarskoj, ministar Ivanović imaće više bilateralnih susreta sa kolegama, ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom, predstavnicima FAO i investitorima zainteresovanim za ulaganje u Crnu Goru.

Portal Analitika