Zabava

Kad Mesi ima problema sa komšijama, kupi njihovu kuću

1504messiok
K
ako bi riješio probleme sa susjedima, najbolji svjetski fudbaler Lionel Mesi kupio je novu vilu u Kasteldefelsu, mjestu udaljenom 20-ak kilometara od Barselone, javlja španski sportski dnevni list Diario gol.

Kad Mesi ima problema sa komšijama, kupi njihovu kuću
Portal AnalitikaIzvor

Čudesni Argentinac trenutno boravi u stanu u katalonskoj prijestonici, dok se njegova vila u Kasteldefelsu obnavlja. No, cijelo imanje se nedavno neočekivano proširilo. Mesijev brat Rodrigo je kao predstavnik obitelji uspio da dogovori sa prvim susjedima kupovinu njihove kuće za oko milion eura.

Bivši vlasnici su prije nekoliko godina upali u finansijske probleme, pa su pritisnuti dugovima ponudili kuću svome bogatom susjedu. Messi je odbio kupovinu nove nekretnine, pa su susjedi počeli iznajmljivati sobe u svojoj kući. To je, pak, dovelo do potpunog narušavanja privatnosti slavnog Argentinca jer su svi gosti susjedne kuće željeli baciti oko na njegovo imanje i fotografisati ga.

Uz to, mnogi su gosti stvarali i veliku buku, pa se naposlijetku Mesi odlučio na nepopularan potez - izgradio je ogroman zid između svog i susjedovog posjeda.

To se nije pokazalo dobrom idejom jer su mu susjedi nakon toga zaprijetili tužbom, budući da im je zaklonio vidik, a osim toga Argentinac je prekršio i određena pravila prostornog planiranja. Na kraju, kako mu se ime ne bi povlačilo po sudskim procesima i novinama, Barsin genijalac je odlučio da kupi susjedovo imanje.

Portal Analitika