Kultura

Tri nagrade i dvije pohvale učenicima MŠ „Vasa Pavić“ na takmičenju u Skadru

1504VasaPavic
U
čenici podgoričke Muzičke škole „Vasa Pavić“ i proteklog vikenda su bili među nagrađenima, nakon učešća na 12. Festivalu „Pjeter Gaci“ u Skadru.

Tri nagrade i dvije pohvale učenicima MŠ „Vasa Pavić“ na takmičenju u Skadru
Portal AnalitikaIzvor

Na ovom međunarodnom takmičenju, žiri su činili profesori sa Muzičke akademije iz Tirane, a u svakoj klasi su nagrađivana po tri najbolja kandidata.

Prvo učešće na Festivalu imali su solo pjevači muzičke škole iz Podgorice. U kategoriji srednjoškolaca, sopranistkinja Nataša Jovović osvojila je II nagradu, a bariton Lazar Lazarević dobio posebnu pohvalu. Oboje su učenici iz klase Zorane Latković, a klavirska saradnica bila je Marija Vujanović.

Osim pjevača, na istoj manifestaciji su se takmičili i violinisti niže muzičke škole. Luka Perazić, učenik III razreda u klasi renomiranog violiniste Vilija Ferdinandija, bio je najbolji u svojoj klasi. Kao pobjednik kategorije, posljednjeg dana festivala takmičio se za Gran pri. Takođe, pozvan je da u junu nastupi u Draču. Neda Stojkanović iz V razreda u klasi Ana Perazić, dobila je II nagradu, a Dea Nicaj iz VI razreda iste profesorice dobila je pohvalu. Klavirski saradnik mladim violinistima na takmičenju bio je Davor Novak.

 

Portal Analitika