Društvo

Uhapšen zbog sumnje da je ukrao bakarni kabl sa pruge

hapsenjeok
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova –Uprave policije, Područna jedinica Podgorica su, 12. aprila 2013. godine, lišili slobode i podnijeli izvještaj protiv albanskog državljanina D.I. (22) sa boravištem u Tuzima, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo teška krađam, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen zbog sumnje da je ukrao bakarni kabl sa pruge
Portal AnalitikaIzvor

Naime, D.I. je, kako se sumnja, 12. aprila 2013. godine, u popodnevnim satima, uz upotrebu podesnog sredstva iskidao oko pedeset metara telekomunikacionog bakarnog kabla sa željezničke pruge u mjestu Pljoče –Tuzi. D.I. je potom , sumnja se, jedan dio kabla spakovao u torbu koju je ponio sa sobom, namjeravajući da se udalji sa lica mjesta, ali su ga policijski službenici u tome spriječili i lišili slobode.

Ukupna šteta koju je, kako se sumnja, D.I. vršenjem pomenutog krivičnog djela nanio ŽICG AD Podgorica je više hiljada eura po navodima ovlašćenog predstavnika oštećene strane.

O događaju je obaviješteno Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.

Policijski službenici su oduzeli uz potvrdu otuđeni kabl od D.I. Nakon lišenja slobode D.I. je, u zakonskom roku, uz izvještaj, predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost.

 

Portal Analitika