Politika

Ćorić: DIK će se do 14 sati izjasniti o prigovorima

okcoric
D
ržavna izborna komisija danas do 14 sati izjasniće se o žalbama koje je juče podnio štab Miodraga Lekića.

Ćorić: DIK će se do 14 sati izjasniti o prigovorima
Portal AnalitikaIzvor

- Juče u 14:15 h opunomoćeni predstavnici kandidata za predsjednika Crne Gore Miodraga Lekića predali su 17 prigovora na rješenja opštinskih izbornik komisija DIK-u na dalji postupak. DIK je dužna da odluči o prigovorima u roku od 24 sata i to će i uraditi danas, rekao je sekretar DIK-a Milisav Ćorić za radio Antena M.

Ćorić objašnjava dalju proceduru nakon što Komisija saopšti šta je odlučila u vezi sa žalbama.

’’Na rješenja DIK podnosilac prigovora ima pravo da se žali Ustavnom sudu u roku od 24 sata, nakon toga Ustavni sud mora o tome da odluči u roku od 48 sati. Time je postupak u ovom dijelu konačan kod Ustavnog suda. Međutim,treba imati u vidu činjenicu da je donešena odluka da se na nekoliko biračkih mjesta u Podgorici ponište rezultati izbora i u tom slučaju propisano je da se ponovni izbori održavaju najduže u roku od 7 dana od dana poništavanja rezultata. To znači da će ove sedmice morati da budu održani ponovni izbori na tim biračkim mjestima. Tek nakon toga i nakon isteka postupka kod Ustavnog suda,stiču se uslovi za proglašenje konačnih rezultata izbora. ’’

Ćorić kaže i da je osim jučerašnjih bilo još prigovora o kojima se komisija već izjasnila, a protiv nekoliko rješenja DIK-a je, kaže, već pokrenut postupak pred Ustavnim sudom.

 

Portal Analitika