Politika

DUKOVIĆ: Danilovićeva izjava diskriminatorska

1404DukovicH
P
redsjednik OO DPS u Tuzima Halil Duković je za TVCG, nazvao izjavu šefa izbornog štaba Miodraga Lekića, Gorana Danilovića, da se izuzmu glasovi sa biračkih mjesta na kojima se sumnja da je bilo nepravilnosti - diskriminatorskom.

DUKOVIĆ: Danilovićeva izjava diskriminatorska
Portal AnalitikaIzvor

Duković kaže da se Malesija nikada nije služila nezakonitim sredstvima i da je zakon ispoštovan i na predsjedničkim izborima 7. aprila.

- Rezultat izbora se znao ovdje uvijek unaprijed. Na glasačkim mjestima se on samo potvrđivao. To je i jedan razlog što, ne samo ovog puta, nego smo često imali primjedbe na rad biračkih odbora u Malesiji, odnosno u gradskoj opštini Tuzi - kazao je Duković.

Ovoga puta, glasanje je poništeno na tri biračka mjesta. Na dva u Dinoši i jednom u Skoraću. Razlozi su tehničke prirode.

- Nije u pitanju nijedna preinačena volja niti jednog jedinog birača, već je razlog tehničke prirode - greška predsjednika biračkih odbora - koji su neoštećenim pečatom pečatirali glasačke listiće, na mjestima koja nijesu predviđena za to. Umjesto na poleđini, oni su ih pečatirali na biračkom kuponu. Mislim da, ako je to razlog, da treba da se ponište ta biračka mjesta, da se izvrši novo glasanje, nemam ništa protiv, a u isto vrijeme bih pozvao sve medije, pa i tzv. „nezavisne“, da ako je to u skladu sa propisima, direktno prenose glasanje sa tih izbornih mjesta i da se uvjere da Malesija nikada nije služila nešto što je protivzakonito - pojasnio je Duković.

Duković smatra da je izjava Gorana Danilovića, da se izuzmu glasovi sa biračkih mjesta na kojima se sumnja da je bilo nepravilnosti, diskriminatorska.

- Izjava Danilovića je diskriminatorska, jer svako ima pravo da bira i da bude biran i to je jedno od osnovnih ljudskih načela. Ono što me čudi u ovom trenutku, jeste ćutanje i onih institucija koje se bave zaštitom ljudskih prava a posebno NVO sektora - zaključio je Duković.

 

Portal Analitika