Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • POPOVIĆ: Umjesto da opozicija iz ove situacije izvuče maksimalnu korist, ona sada upada u novu grešku

POPOVIĆ: Umjesto da opozicija iz ove situacije izvuče maksimalnu korist, ona sada upada u novu grešku

1404PedjaP
N
ajveća odgovornost je u ovom trenutku na samom Miodragu Lekiću, tvrdi u izjavi za TVCG Predrag Popović, bivši poslanik i potpredsjednik Skupštine.

POPOVIĆ: Umjesto da opozicija iz ove situacije izvuče maksimalnu korist, ona sada upada u novu grešku
Portal AnalitikaIzvor

Popoviću postizborna situacija u Crnoj Gori liči na, kako kaže, „poprilični amaterizam“, jer je njegova Narodna stranka izgubila 2009. parlamentarni status, zbog 244 glasa i da stvar, napominje Popović, bude još čudnija, narodnjaci su tada tražili ono što je opozicija sada dobila - da pregledaju birački materijal i ponovo prebroje glasove, ali im molba nije uslišena.

- To je jedno. Drugo, imate primjer u okruženju. Gospodin Boris Tadić je je gospodski priznao poraz, zbog mnogo manje razlike između njega i Tomislava Nikolića. Da se ne vraćam na referendum - pola DF-a je tada slavilo pobjedu opcije, za koju se ja nijesam zalagao, ne želeći da sasluša naše argumente i razloge. I, danas ti isti ljudi pozivaju: 'Ajdemo sad na ulice, da odbranimo pobjedu!? - kazao je Popović i dodao:

- Ako se opredijeli opozicija za takav vid vaninstitucionalne borbe, onda ne može da računa na međunarodnu podršku, odnosno podršku Evropske unije kojoj Crna Gora teži, i oni sami, bar deklarativno. Ali, ono za sobom povlači i neke lične rizike, neke lične žrtve - ne može se nešto bojkotovati, a primati plata za to. Nego, onda vratite mandate Skupštini - uradite to, ne samo na republičkom, nego na svim nivoima.

Popović tvrdi da opozicija sada upada u novu grešku.

- Umjesto da opozicija iz ove situacije izvuče maksimalnu korist, bojim se da ona sada upada u novu grešku i da će ovakvim ponašanjem i tu mukom zarađenu veliku količinu glasova opozicije, proćerdati, i isprofanisati - tako sve mi to liči na to - kazao je Popović i dodao:

- Ako se pozivate na taj birački materijal i proglašavate pobjedu na osnovu tog biračkog materijala, a kasnije tražite razloge za poraz u nečemu što ne stoji u biračkom materijalu, onda je to klasična neodgovornost. Veliku odgovornost u svemu ovome snosi sam gospodin Lekić. Ja sam znao što će ga snaći od ovih što se s njima uhvatio u kolo. Rezultate te borbe će, bojim se, morati sam da snosi. Stičem utisak da je njemu pomalo tijesno zbog svega ovoga što mu se servira, jer se postavlja pitanje - je li on bio kandidat na ovim izborima, ili ovi koji sada u njegovo ime govore - zaključio je Popović.

Popoviću nije jasno ni zašto se DF žali DIK-u, ako i sam Lekić kaže da neće priznati izborni rezultat, sem ako pobjeda nije njegova.

 

Portal Analitika