Društvo

Podgorica: Sjutra prvi Roditeljski kutak o dojenju i njezi beba

kutak
U
druženje Roditelji i kompanija Donator od sjutra počinju sa organizovanjem savjetovališta za roditelje o dojenju i njezi bebe – Roditeljski kutak, čiji će prvi gost biti neonatolog Danojla Dakić, direktorica Instituta za bolesti djece u Podgorici, saopšteno je Portalu Analitika iz udruženja Roditelji.

Podgorica: Sjutra prvi Roditeljski kutak o dojenju i njezi beba
Portal AnalitikaIzvor

U Donatorovoj prodavnici Kids Land na Starom Aerodromu, u izdvojenom i u skladu sa temom, prijatnom ambijentu, sjutra od 18 sati zainteresovani roditelji, budući i sadašnji, trudnice i porodilje moći će da porazgovaraju sa doktorkom Dakić o malim i velikim pitanjima u vezi sa dojenjem i njegom novorođenčeta.

Udruženje saopštava da je ova radnja odabrana kao mjesto dešavanja zbog toga što je namijenjena novorođenim i nešto starijim bebama, ali i zbog spremnosti kompanije Donator da ustupi sopstveni prostor za onu pripremu koja podrazumijeva edukaciju o dojenju i svemu što roditelje čeka nakon rođenja bebe.

“Sa roditeljima će najmanje jednom mjesečno razgovarati ljekari – pedijatri, neonatolozi, psiholozi, ginekolozi, medicinske i patronažne sestre, babice, ali i majke koje imaju iskustva u dojenju i uspješno su prevazišle male i velike probleme na koje su nailazile u toku dojenačkog staža.

Dok se pripremamo za rođenje bebe, pored odjeće, krevetića, pelena i svih potrepština veoma je važno da se pripremimo i za dojenje i informišemo se o ovom, po svemu najboljem i najprirodnijem načinu za ishranu bebe.

Promocija i podrška dojenju je jedan od ključnih ciljeva udruženja Roditelji“, odsjećaju iz udruženja Roditelji.

 

Portal Analitika