Košarka

NBA: Novi dabl-dabl Vučevića

VucevicOlrando
U
noći između subote i neđelje odigrane su četiri NBA utakmice. Boston je deklasirao Orlando sa 120:88 i sa sedmog mjesta u istočnoj konferenciji ide u plej-of.

NBA: Novi dabl-dabl Vučevića
Portal AnalitikaIzvor

 

 

Svih pet startera u dresu Seltiksa su imali dvocifren košgeterski učinak, a najbolji su bili Kortni Li sa 20 i Džef Grin sa tri poena manje. Kevin Garnet je odigrao tek treći od posljednjih 11 mečeva i za 19 minuta je ubacio 14 poena, dok je Pol Pirs nanizao 12. U Orlandu najbolji je, sada već standardno, bio Nikola Vučević sa dabl-dablom od 16 poena i 12 uhvaćenih lopti i jasno je da je u drugoj sezoni u najjačoj ligi na svijetu pokazao da je prerastao sredinu u kojoj trenutno nastupa.

 

Milvoki je poražen od Šarlota (95:85), pa će Majami preko Baksa nastaviti odbranu šampionskog prstenja, dok su Klipersi bili bolji od Memfisa - 91:87. U noći između subote i neđelje posebno je raspoložen bio Riki Rubio. Španski plej je sa rekordom NBA karijere od 24 poena, pored kojih je dodao 10 asistencija i pet ukradenih lopti, vodio Minesotu do trijumfa nad Finiksom od 105:93. Nikola Peković nije igrao zbog povrede.

Portal Analitika