Politika

LEKIĆ: Neću priznati rezultate izbora, ne prihvatam nešto što je izraz političke korupcije

0704lekicok
L
ider Demokratskog fronta Miodrag Lekić ponovio je, u izjavi za televiziju Vijesti, da neće priznati izborni rezultat ako Državna izborna komisija potvrdi preliminarne izbore, prema kojima je 7.aprila pobijedio kandidat Demokratske partije socijalista DPS Filip Vujanović.

LEKIĆ: Neću priznati rezultate izbora, ne prihvatam nešto što je izraz političke korupcije
Portal AnalitikaIzvor

On ipak ističe da treba sačekati ishod institucijalne borbe za dokazivanje istine da je on pobjednik izbora i poziva na strpljenje onih koji su ga podržali.

Kaže da nije i ne može biti održan datum protesta zbog, kako je istakao, izborne krađe, ali ne isključuje njihovu mogućnost ako institucionalna borba ne uspije.

- Sačekaćemo zvanične rezultate izbora i onda ćemo odlučiti kako ćemo djelovati. Jedna stvar je izvjestna - ja tu proklamovanu pobjedu priznati neću. Na bazi veoma jasnih podataka ovdje se radi o eklatantnom primjeru potvrđivanja jednog koncepta koji je potvrdila afera “snimak”. Ja nemam pravo da odustajem i da prihvatam nešto što je izraz političke korupcije i mi smo pokazali puno podataka koji to potvrđuju – rekao je Lekić za televiziju Vijesti.

On je pozvao državne insitutcije na odgovornost i upozorio da dobro razmotre svu argumentaciju o izbornim neregularnostima.

- Ako sve ove nepravilnosti prođu,naravno da ćemo razmisliti i o napuštanju Parlamenta do daljeg, obraćanju Evropskim institucijama, a zašto da ne i o demokratskim protestima čiji je cilj odbrana Ustava  i zakona - rekao je Lekić.

On je napomenuo da još uvijek nema datuma održavanja protesta i da će to biti definisano „u konsultacijama sa širokom društvenom zajednicom”.

Lekić je kazao da je razgovarao i sa liderima Socijalističke narodne partije i Pozitivne Crne Gore, kako bi se na najbolji način dokazala istina.

- Konsultujem širok spektar društvenih struktura i ovdje se radi o otporu manipulacijama i političkoj korupciji. Pratimo i stav Evropske unije u svemu ovome. Očekujemo ozbiljnu analizu na bazi podataka - rekao je Lekić.

Portal Analitika