Društvo

Crveni krst danas prikuplja pomoć za socijalno ugrožene

crveni-krst
C
rveni krst Crne Gore organizuje danas akciju prikupljanja pomoći za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori. Akcija se realizuje od 9 do 21 sat u 10 crnogorskih opština, javlja Antena M.

Crveni krst danas prikuplja pomoć za socijalno ugrožene
Portal AnalitikaIzvor

Saradnica za informisanje u Crvenom krstu Milica Kovačević poziva građane da učestvuju, u skladu sa svojim mogućnostima:

‘’Želimo da animiramo građane da daju svoj doprinos brizi o socijalno ugroženim porodicama u Crnoj Gori. U supermarketima ‘Voli’, ‘Merkator’ i ‘Laković’ u 10 crnogorskih opština (Bar, Berane, Bijelo Polje, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Pljevlja, Podgorica i Tivat) prikupljaće se pomoć u različitim artiklima. U prodajnim objektima biće volonteri Crvenog krsta koji će kupcima dijeliti letke sa informacijama koja je svrha akcije i što mi preporučujemo da se donira. Sugerišemo građanima da doniraju artikle koji su dužeg roka trajanja, kao što su ulje, šećer, tjestenine, konzervirana hrana, gotove supe, a takođe su dobrodošli i higijenski artikli.’’

Kovačević navodi da će prikupljena pomoć biti distribuirana socijalno najugroženijim porodicama u Nedjelji Crvenog krsta, od 8. do15. maja:

‘’Iako je u konkretnu akciju prikupljanja pomoći uključeno 10 crnogorskih opština, pomoć će biti distribuirana u sve crnogorske opštine. Do 8. maja napravićemo jasan plan distribucije, vidjećemo gdje i koliko imamo najugroženijih porodica, jer je stepen ugroženosti naš glavni kriterijum. Iz tog razloga koristim priliku da pozovem sve građane da daju svoj skroman doprinos, bilo da je to kesa supe, tjestenine, litar ulja, jer zaista naše malo može nekome da bude puno. Nadam se da će rezultati biti dobri i da ćemo uspjeti da odgovorimo na socijalne potrebe velikog broja porodica u Crnoj Gori.’’

 

Portal Analitika