Politika

Marović: Pokušaj destabilizacije Crne Gore u četiri faze

marovic
P
otpredsjednik Demokratske partije socijalista Svetozar Marović kazao je u intervjuu "Dnevnim novinama“ da političke snage koje se protive ulasku Crne Gore u EU i NATO, pokušavaju da destabilizuju našu državu.

Marović: Pokušaj destabilizacije Crne Gore u četiri faze
Portal AnalitikaIzvor

- S obzirom da najveći dio biračkog tijela koji podržava Miodraga Lekića nije ni glasao za Crnu Goru, onda je taj stepen manje zainteresovanosti i za njenu unutrašnju stabilnost i međunarodni ugled nije neočekivan. Mogli bismo čak reći da je taj politički naum pokušaja destabilizacije Crne Gore imao četiri faze.  Prva faza je predizborno stvaranje atmosfete nelegitimnosti izbori, naveo je Marović, dodajući da aferu Snimak posmatra u tom kontekstu.

- Druga faza počinje samim izbornim danim stvaranjem atmosfere svršenog čina. Za njih nije bilo revelavantno što su svi više-manje potpisali zapisnike o regularnosti izbora. Oni su preko svojih predstavnika na TV emisijama stvarali atmosferu da DPS ne smije proglasiti pobjedu, objasnio je on.

Prema Marovićevim riječima, treća faza podrazumijeva postizborne kvazi- ilustracije njihove tvrdnje da izbori ne mogu biti legitimni, da bi stvorili preduslove za narednu četvrtu fazu.

- To je faza protesta protiv ustavnog poretka Crne Gore i institucija sistema. To rade kako bi pritiskom suspendovali čitav ustavno-pravni poredak i otvorili vrata neustavnom i nezakonitom rješavanju proizvedenog tenzičnog stanja u cilju afirmacije neshvatljivih rješanja da treba poništiti glasanje na svim mjestima, gdje su glasali za Filipa Vujanovića, naveo je Marović, dodajući da- prema njegovom mišljenju- vladajuća koalicija funkcioniše u punom kapacitetu.

Portal Analitika