Društvo

Poboljšanje kulturne baštine u Jugoistočnoj Evropi

1204-MK-logo
M
inistarstvo kulture Crne Gore će u periodu od 17. do 18. Aprila biti domaćin transnacionalne ekspertske konferencije na temu „Prostorno planiranje i upravljanje za poboljšanje kulturne baštine u Jugoistočnoj Evropi“, koja se organizuje u okviru CHERPLAN projekta.

Poboljšanje kulturne baštine u Jugoistočnoj Evropi
Portal AnalitikaIzvor

Konferenciji će prisustvovati nacionalni, regionalni  i međunarodni eksperti iz oblasti kulturne baštine i prostornog planiranja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

U okiru programa transnacionalne konferencije, gostujući experti će održati prezentacije na teme iz oblasti upravljanja kulturnom baštinom, održivog kulturnog turizma, energetske efikasnosti i prostornog planiranja, a kroz učešće na panel sesiji učesnici će na spontan i neformalan način učešćem u okruglim stolovima razmijeniti iskustva i znanja na pomenute teme, koja će kao rezultat konferencije biti sumirana u priručniku „Iskustava i znanja u oblašti kulturne baštine u Jugoistočnoj Evropi“.

Projekat CHERPLAN, koji se implementira u okviru Programa SEE, koje finansira EU, posredstvom Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, za cilj ima obezbijeđivanje čvrste osnove za sinergiju između očuvanja kulturne baštine i socio-ekonomskog razvoja, kroz pospješivanje usvajanja modernog pristupa prostornom planiranju širom Jugoistočne Evrope.

 

 

Portal Analitika