Fudbal

Murinjo zaposlio uličnog čistača kao ekonoma u Realu!

Murinjo3Real
T
rener fudbalera Reala iz Madrida Žoze Murinjo još jednom je dokazao da je specijalan. Portugalski stručnjak, kojeg ili volite ili ne volite, zaposlio je u "kraljevskom klubu" Meksikanca Abela Rodrigeza (41).

Murinjo zaposlio uličnog čistača kao ekonoma u Realu!
Portal AnalitikaIzvor

 

Ovo i ne bi bilo toliko interesantno da nije u pitanju čistač ulica! Upravo tako, ovaj Meksikanac je u Madrid stigao u februaru kako bi gledao veliki derbi protiv Barselone, a pošto nije mogao da nađe posao u Španiji, počeo je da radi kao čistač ulica.

Prethodno, Abel Rodrigez je prao podove u podzemnim stanicama u Los Anđelesu, a posljednje dolare koje je imao u džepu potršio je na avionsku kartu za Madrid. Inače, on je tokom boravka Reala u Los Anđelesu tokom prošlogodišnjih priprema imao priliku da uživo gleda trening omiljenog tima, kada su ga i upoznali fudbaleri i trener Madriđana.

Tokom februara, kada je stigao u Španiju, bilo je velikih sniježnih padavina u glavnom gradu, a Rodrigez je po cio dan radio na čišćenju snijega. Jednog dana došao je ispred Sportskog centra Valdebebes i posmatrao trening Reala, a onda je uslijedio šok. Prepoznao ga je Murinjo. Ostalo je istorija...

- Napuštao sam teren sa pomoćnikom Rui Farijom i vidio sam Abela kako sjedi na tribinama. Viknuo sam mu "Amigo"! Okrenuo se, a ja sam ga pitao šta radi ovdje. Rekao mi je da je došao u Madrid da nas gleda, ali pošto nije imao kartu planirao je da se vrati kući. Rekao sam nema šanse i odmah sam mu nabavio ulaznicu za derbi sa Barselonom i obezbijedio mu smještaj u hotelu - objasnio je Murinjo u izjavi za španske medije.

Meksikanac jednostavno nije mogao da odbije ponudu "karijere" a šok je tek uslijedio kada mu je Portugalac ponudio mjesto ekonoma kluba! Naravno, Abel Rodrigez ju je istog momenta prihvatio i sada ima priliku da "radi" sa dresovima najvećih svjetskih fudbalskih zvijezda Kristijana Ronalda, Mesuta Ezila, Serhija Ramosa, Ikera Kasiljasa, Gonzala Iguaina, Karima Benzeme i ostalih.

Portal Analitika