Region

Pretresi i hapšenja u Dubrovniku i Zagrebu

1204policija
U
toku je međunarodne akcija protiv pripadnika narko miljea i organizovanog kriminala, koja se istovremeno sprovodi u Albaniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Kako piše hrvatski portal Index.hr, riječ je o pretresima i hapšenjima osumnjičenih, ali više detalja o akciji nije poznato.

Pretresi i hapšenja u Dubrovniku i Zagrebu
Portal AnalitikaIzvor

Od ranog jutra na području Dubrovnika i Zagreba hrvatska policija i Uskok sprovode ovu veliku akciju. Policija zasad ne želi da govori o detaljima, ali su potvrdili saradnji s Uskokom, pa se više informacija očekuje po završetku pretresa i hapšenja osumnjičenih.

Kako piše Dubrovački vjesnik, policajci koji pretražuju porodične kuće na području tog grada, viđeni su rano ujutro u Gružu i u Čibači, a policija čuva i dio ugostiteljskih objekata u Gružu i Lapadu. Navodno su sa slučajem povezani neki od ugostitelja, pa čak i sportista s dubrovačkog područja, a među osumnjičenima je i jedan bračni par iz Župe Dubrovačke, kao i neke osobe iz Cavtata. Dubrovački vjesnik je objavio kako je policija pretresla dom M.Š. iz Gruža, suvlasnika picerije "Retro", zatim kuću poznatog dubrovačkog sportiste A.A, takođe iz Gruža, koji se trenutno ne nalazi na području Hrvatske već u jednoj od susjednih država, kao i još nekoliko kuća osoba koje su duže vrijeme pod nadzorom Uskoka i policije, među kojima je i bračni par iz Čibače, koji su vlasnici kafe bara u Uvali Lapad.

Bosanskohercegovački mediji javljaju kako je u sklopu akcije Svitanje juče uhapšeno sedam osoba s područja Zenice, Busovače i Šipova, osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem. Zasad nije poznato je li ta akcija povezana s onom na dubrovačkom području.

Podsjećamo, službenici Odsjeka za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije crnogorske Uprave policije, juče su u policijskoj akciji Moreuz lišili slobode S.S. (41) iz Bijelog Polja, kome je oduzeto 17,25 kilograma skanka i tri automatske puške, četiri pištolja i revolver, kao i 7.200 komada municije. Takođe, nije potrvđeno da li je to hapšenje u vezi sa međunarodnom akcijom.

Foto: index.hr

Portal Analitika