Politika

Sljedeće sedmice izbor predsjednika Opštine Nikšić?

1204niksic
G
rad pod Trebjesom uskoro bi trebalo da dobije novog predsjednika Opštine, a iz DPS-a je radiju Antena M saopšteno da će kandidata predložiti na narednoj sjednici lokalnog parlamenta.

Sljedeće sedmice izbor predsjednika Opštine Nikšić?
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik nikšićkog Odbora DPS-a Radivoje Nikčević kaže za podgorički radio da će predsjednica SO Nikšić danas zakazati konsultacije sa svim parlamentarnim strankama i dogovoriti datum sjednice. On naglašava da DPS predlaže da se sjednica održi krajem naredne sedmice.

- Na toj sjednici imaćemo i izbor predsjednika i sve ono što je potrebno da bi se konstituisala kompletna vlast u Nikšiću. Ne znam da li će opozicija prisustvovati. Nijesam siguran da će doći, s obzirom na njihov stav prema predsjedničkim izborima i odnos prema Skupštini Crne Gore. Smatram, međutim, da nemaju razloga da ne prisustvuju.

Iz opozicije su, ipak, saopštili da neće prisustvovati sjednici SO Nikšić. Veljko Vasiljević iz DF-a kaže da to neće učiniti "zbog izbornih krađa i manipulacija".

- Nećemo prisustvovati zbog zloupotreba i nepravilnosti - počev od biračkih spiskova, prebrojavanja glasova, do zloupotrebe državnih resursa. Za sada opozicija ima dogovor i jedinstven stav u vezi sa takovom odlukom - rekao je on za Antenu M.

U Frontu znaju, kažu, i razlog zbog kojeg DPS odugovlači sa izborom gradonačelnika Nikšića. Prema mišljenju Vasiljevića, niko iz DPS-a neće dobrovoljno da se prihvati te funkcije.

- Čeka se naređenje šefa partije ko će biti gradonačelnik i ko će se baviti dugovima od 40 miliona, koliko je ostavila prethodna vlast DPS-a. To niko dobrovolno ne želi da prihvati.

Dragutin Raičević iz SNP-a saglasan je sa Vasiljevićem. Kaže da do daljnjeg neće učestvovati u radu lokalnog parlemeta, jer smatra da nema svrhe prisustvovati.

Na ponovljenim izborima u Nikšiću 9. marta, od 41 mjesta u lokalnm parlamentu, 23 pripala su koaliciji "Za evropski Nikšić - Milo Đukanović", 13 Demokratskom frontu, tri Socijalističkoj narodnoj partiji i dva Pozitivnoj.

Portal Analitika