Svijet

Asanž: Osvojiću mjesto u parlamentu Australije

1204asanz
O
snivač Vikiliksa (WikiLeaks) Džulijan Asanž, koji se i dalje nalazi u ambasadi Ekvadora u Londonu, smatra da ima velike šanse da osvoji mjesto u australijskom Senatu, prenosi Blic.

Asanž: Osvojiću mjesto u parlamentu Australije
Portal AnalitikaIzvor

On je u telefonskoj izjavi prisutnima na američkoj premijeri australijskog filma "Podzemlje" koji govori o njegovim počecima, prenio istraživanja javnog mnjenja koja mu daju 27 odsto glasova na izborima koji treba da se održe 14. septembra.

- Glavne kladionice koje se bave izborima vide da imam veće šanse nego australijska vlada - rekao je on u obraćanju na početku filmskog festivala u Vašingtonu.

Prema njegovim riječima, to pokazuje da australijska vlada trenutno jako loše radi.

Vikiliks sajt, koji je osnovao Asanž, planira da predstavi svoje kandidate na tim izborima.

- To je način da skrenemo pažnju na stvari o kojima brinemo - objasnio je Asanž, koji se u ekvadorskoj ambasadi nalazi kako ne bi bio ekstradiran iz Velike Britanije u Švedsku, gdje vlasti žele da ga saslušaju u vezi optužbi o seksualnim zločinima.

Asanž nije napuštao ambasadu Ekvadora od juna prošle godine, kada je Velika Britanija odbila da mu omogući bezbjedno putovanje u tu latinoameričku zemlju koja mu je dala politički azil.

Foto: blic.rs

Portal Analitika