Košarka

NBA: Čikago prekinu seriju Njujorka

CikagoNjujork
D
vije utakmice NBA lige odigrane su u noći između četvrtka i petka, a jedna od njih je riješena poslije produžetka. Nakon dodatnog vremena Čikago je sa 118:11 pobijedio Njujork, dok je u drugom meču Oklahoma Siti savladala Golden Stejta 116:97.

NBA: Čikago prekinu seriju Njujorka
Portal AnalitikaIzvor

Osim po pobjedi Čikaga utakmica u "Junajted centru" ostaće upamćena i po činjenici da je prekinut pobjednički niz Niksa od 13 mečeva. Najefikasniji u meču bio je Karmelo Entoni sa 36 poena uz fantastičnih 19 skokova. Džej Ar Smit je ubacio 28 (14 skokova), dok je Rejmond Felton dao 19. Za Bulse Nejt Robinson je ubacio 35 poena, najviše ove sezone, a Džimi Batler 22 (14 skokova). Karlos Buzer je dao 13 poena, uz 15 skokova.

Znatno ubjedljiviji bio je Tander koji je predvodio Kevin Durent sa 31 poenom i deset skokova. Kevin Martin je ubacio 23 poena. Za Voriorse Stiven Kari je dao 22 poena, a Džeret Džek 19. Zahvaljujući ovom trijumfu, Tander je preuzeo prvu poziciju na tabeli Zapadne konferencije. Iza je San Antonio, a slijede Denver, Los Anđeles Klipersi, Memfis, Golden Stejt, Hjuston i Los Anđeles Lejkersi.

Na Istoku, trenutno, plasman u plej-of obezbijedili su Majami, Njujork, Indijana, Bruklin, Čikago, Atlanta, Boston i Milvoki. Planirano je da svaki tim do kraja regularnog dijela sezone odigra po 82 meča.

 

Portal Analitika