Fudbal

LE: Benfika i Fenerbahče u polufinalu, Bazel prošao nakon penala!

LigaEvropeLogo
F
udbalerima Čelzija u polufinalu Lige Evrope pridružile su se ekipe Benfike i Fenerbahčea, dok se u Bazelu igraju produžeci.

LE: Benfika i Fenerbahče u polufinalu, Bazel prošao nakon penala!
Portal AnalitikaIzvor

Benfika je nakon trijumfa na svom terenu protiv Njukasla od 3:1 u revanšu odigrala neriješeno na Sent Džejms Parku 1:1. Strijelac vodećeg gola za ‘’svrake’’ bio je Sise dvadeset minuta prije kraja, a izjednačujući pogodak u sudijskoj nadoknadi vremena postigao je Salvio.

Lacio je u Rimu stigao do gola u 60. minutu. Kandreva je centrirao sa desne stane na drugu stativu, đe se našao bosanski reprezentativac Lulić koji glavom vara Demirela. No, sve nade Italijana da mogu anulirati minus iz prvog meča srušio je Erkin golom u 73. minutu za 1:1.

U Švajcarskoj na Sent Jakob Parku gosti su poveli u 23. minutu. Fertongen je poslao loptu preko odbrane domaćih, Dragović je pogrešno procijenio njen let, da bi je Dempsi lagano primirio, obišao golmana i poslao je u praznu mrežu. Samo četiri minuta kasnije Egipćanin Salah je razmijenio dupli pas sa Strelerom na ivici kaznenog, da bi na povratnu šutiro iz prve i smjestio loptu iza Fridela za 1:1. U četvrtom minutu nastavka domaćin je preokrenuo preko Dragovića koji se najbolle snašao u šesnaestercu nakon kornera. Gosti su napadali, stvarali prilike I do izjednačujućeg gola stigli u 82. minutu, a gol domaćina ponovo je zatresao Dempsi. U samom finišu meča Vertngen je zaradio direktan crveni karton, ali je spriječio, najvjerovatnije siguran pogodak domaćina. Ipak, ostalo je 2:2, isti rezultat bio je i nakon dodatnih 30 minuta, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Bazel je slavio u penal seriji 4:1, a neprecizni sa bijele tačke bili su Karlston i Adebajor za Totenhem.

Parovi četvrtfinala Lige Evope:

Rubin - Čelsi 3:2 (0:1), prvi meč 1:3

(Markano 51, Karadeniz 62, Natko 75. (p) - Tores 4, Mozes 55)

Njukasl - Benfika 1:1 (0:0), prvi meč 1:3

(Sise 71 - Salvio)

Lacio - Fenerbahče 1:1 (0:0), prvi meč 0:2

(Lulić 60 – Erkin 73)

Bazel - Totenhem 2:2 (1:1), nakon penala 4:1, prvi meč 2:2

(Salah 27, Dragović 49 - Dempsi 23, 82)

Portal Analitika