Politika

Ministarstvo pozvalo Vujanovića da inicijative podnese u skladu sa zakonom

mup_logo
M
inistarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića da inicijative za pokretanje inspekcijske kontrole vođenja biračkih spiskova podnese u skladu sa zakonom, s obzirom na to da one, kako su naveli, nijesu svojeručno potpisane.

Ministarstvo pozvalo Vujanovića da inicijative podnese u skladu sa zakonom
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović zatražio je danas informaciju od ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića šta je učinjeno povodom inicijative MANS-a za ispitivanje zakonitosti vođenja biračkog spiska za skoro sedam hiljada građana.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević uputio je Vujanoviću pismo u kojem je naveo da ga je glavni upravni inspektor Branislav Vujović obavijestio o tome da podnijete inicijative nijesu svojeručno potpisane i da je Vujanovića pozvao da otkloni nedostatke podnesaka, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku.

„Da bi upravni inspektori po podnijetim inicijativama mogli postupati, potrebno je da Vi postupite po aktu glavnog upravnog inspektora od 8. aprila ove godine, koji Vam u prilogu dostavljam“, naveo je Konjević u pismu u koje je agencija MINA imala uvid.

Vujović je 8. aprila obavijestio Vujanovića da je Zakonom o opštem upravnom postupku propisano da je „podnosilac podneska dužan da svojeručno isti potpiše“.

„Kako ste ovom Ministarstvu dostavili podneske – inicijative za eventualno pokretanje postupka inspekcijskog nadzora kod organa nadležnih za vođenje biračkih spiskova koji nijesu potpisani, pozivamo Vas da navedeni nedostatak u podnescima otklonite u roku od tri dana po prijemu ovog akta“, navodi se u pozivu za ispravku podneska.

Vujović je obavijestio Vujanovića da se, ako u tom roku ne otkloni nedostatke, neće moći postupati po navedenim podnescima, nego će oni, saglasno Zakonu, biti odbačeni.

Portal Analitika