Kultura

Predstava „Uspavanka za Vuka Ničijeg“ na Budva Grad Teatru

21ksenijaP
P
redstava „Uspavanka za Vuka Ničijeg“, rađena po istoimenom romanu crnogorske spisateljice Ksenije Popović, biće premijerno izvedena 10. jula, u okviru festivala Budva Grad Teatar, saznaje Portal Analitika.

Predstava „Uspavanka za Vuka Ničijeg“ na Budva Grad Teatru
Portal AnalitikaIzvor

Tekst za predstavu napisala je Ksenija Popović. Ona je za Portal Analitika kazala da režiju potpisuje Đurđa Tešić, dok je glavna muška uloga povjerena je crnogorskom glumcu Momčilu Otaševiću.

1104momcilo-otasevic280Sa rediteljkom Đurđom Tešić i dramaturškinjom Bojanom Mijović, Ksenija sada radi na usaglašavanju posljednjih detalja teksta. Osnova drame će tijesno korespondirati sa sadržinom romana.

Crnogorska spisateljica naglašava da joj predstojeći projekat puno znači.

Producent predstave „Uspavanka za Vuka Ničijeg“ je JU Budva Grad Teatar. Izvršni producent je Narodno pozorište Beograd.

- Nakon izvođenja na Budva Grad Tetaru, predstava će od jeseni biti igrana na daskama Narodnog pozorišta u Beogradu. Izvršni producent staviće na raspolaganje glumački ansambl, scenografa, kostimografa, dok će Budva Grad Teatar angažovati reditelja i gostujuće glumce, kao i obezbijediti materijale potrebne za uspješnu realizaciju projekta - kazala je za Portal Analitika Ksenija Popović.

 

Portal Analitika