Društvo

Uniqa Dječiji Proljećni Vikend 2013.

10uqa
U
shopping mall-u Delta City u Podgorici 13. i 14. aprila održaće se „Uniqa Dječiji Proljećni Vikend“, na kome će se predstaviti oko 50 organizacija iz Crne Gore. Bogat program zabavno-edukativnog karaktera odvijaće se tokom cijelog dana, a mališani i njihovi roditelji imaće prilike da uživaju u različitim programima, od muzike, preko plesa, pokazivanju znanja, edukativnim radionicama, kao i likovnim-kreativnim radionicama, gdje će biti puno slatkih nagrada za najmlađe.

Uniqa Dječiji Proljećni Vikend 2013.
Portal AnalitikaIzvor

Pored drugara iz privatnih vrtića koji već nekoliko godina otvaraju našu manifestaciju, djeca će imati priliku da se ponovo druže i sa njihovim dobrim starim poznanikom, Žarkom Žabcem. Pored svih zanimljivih tački koje će prikazati, on će biti i predvodnik djeci u pohodu na iznenađenje koje će ih čekati na parkingu.

Veliko nam je zadovoljstvo što će i ove godine djeca iz Dječijeg doma „Mladost“ iz Bijele imati prilike da se predstave sa svojim programom. Posebno mjesto u programu ponovo će imati i djeca iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora, kao iz centra „1.jun“ iz Podgorice.

Vodeći se onom izrekom da ne treba mijenjati dobre navike, tako ćemo i ove godine organizovati druženje sa herojima, onima na koje djeca gledaju sa uzbuđenjem i poštovanjem, a po neki i sa strahom. Policajci, vatrogasci i vojnici pokazaće svoje uniforme i svoju opremu, ali i iskoristiti priliku da drugarima daju i neki savjet kada je riječ o njihovoj bezbjednosti.

Kao i prošle godine, spojićemo roditelje i djecu u igri, uz novinu da će se sa posjetiocima družiti poznate mame koje će sa svojom djecom pokazati kako se oni igraju. U radionici sa poznatim roditeljima biće novinarke i voditeljke Emina Hodžić Knežević i Milena Đergović, kao i zabavljač Šanta Panta. Pokazaće nam, da su i oni, poslije napornog dana pred kamerama, samo roditelji, koji se, kao i svi ostali, bave svojom djecom.

Želimo ukazati i na to da i djeca i njihovi roditelji danas često imaju potrebu da konsultuju stručno lice, ali je to u Crnoj Gori nažalost još uvijek tabu. Zato će sa nama biti i psihološkinja Lidija Mirković, kao i NVO Psihološka luka, koje će organizovati radionice.

Pokrovitelj manifestacije, UNIQA osiguranje, na svom štandu informisaće sve roditelje i posjetioce o povoljnostima Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, programa koji korisnicima svih generacija, omogućuje liječenje u najboljim zdravstvenim ustanovama. Za sve mališane UNIQA je pripremila različite zabavne sadržaje kroz koje će djeca imati priliku da pokažu svoju kreativnost.

Srećni smo što smo prošle godine, priredili najveći dječiji događaj, jer smo u dva dana okupili oko 1500 mališana iz 50-ak organizacija i institucija, a njihov program je gledalo oko 30 000 posjetilaca. Ove godine planiramo da porušimo sve rekorde i da djeci priredimo vikend vrijedan pamćenja kažu iz UNIQA osiguranja.

Portal Analitika