Fudbal

FIFA: Nema kompromisa za Mundijal

FIFAlogo
S
vjetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da organizatori Kupa Konfederacija u Brazilu i dalje ozbiljno kasne sa radovima na glavnim stadionima.

FIFA: Nema kompromisa za Mundijal
Portal AnalitikaIzvor

Takođe je saopšteno da je prodato gotovo pola miliona ulaznica za to takmičenje, ali i da su radovi gotovi na samo tri od šest stadiona. Za takmičenje su spremna borilišta u Belo Horizonteu, Fortalezi i Salvadoru, dok su kašnjenja u Resifeu, Braziliji i Rio de Žaneiru.

Rekonstrukcija svih objekata je trebalo da bude gotova u decembru prošle godine, međutim FIFA je taj rok produžila do 15. aprila na zahtjev organizatora.

Najveći problem je legendarni stadion “Marakana” na kojem bi trebalo da bude odigrano finale takmičenja koje predstavlja generalnu probu za Svjetsko prvenstvo 2014.

Za sada je postavljena nova travnata podloga, kao i više od 38.000 stolica, a potrebno je završavanje radova na renoviranju krovne konstrukcije.

“Neće sve biti gotovo do zacrtanih rokova. Kada su u pitanju vremenska ograničenja za Mundijal, ona se sigurno neće pomjerati, krajnji termin je decembar ove godine i ne postoji mogućnost ikakvih kompromisa”, rekao je generalni sekretar FIFA Žerom Valke.

Početak Svjetskog prvenstva u fudbalu zakazano je za 12. jun sljedeće godine i biće održano u 12 brazilskih gradova

Portal Analitika