Društvo

MANS zatražila od izbornog štaba Vujanovića da dostavi rezultate inicijativa

10mans
M
reža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zatražila je od izbornog štaba predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića da im dostavi rezultate sedam hiljada inicijativa za utvrđivanje nepravilnosti u biračkom spisku, koje je inicirala ta nevladina organizacija (NVO).

MANS zatražila od izbornog štaba Vujanovića da dostavi rezultate inicijativa
Portal AnalitikaIzvor

Iz MANS-a su podsjetili da su Vujanovićevom štabu 2. aprila dostavili sedam hiljada inicijativa utvrđivanje zakonotisti vođenja biračkog spiska, i da su predstavnici tog kandidata Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) njihove zahtjeve predali kao jednu inicijativu.

„S obzirom da su odavno istekli svi rokovi propisani Zakonom o biračkim spiskovima da MUP dostavi zapisnike o inspekcijskom nadzoru biračkog spiska po svim podnijetim inicijativama, očekujemo da informišete javnost da li su Vama, kao njihovom podnosiocu, dostavljeni rezultati“, navodi se u obraćanju MANS-a Vujanovićevom štabu.

U toj NVO su kazali da ih interesuje za koliko inicijativa je MUP sproveo nadzor.

„Javnost ima pravo da zna i očekujemo da objavite zapisnike MUP-a o sprovedenom nadzoru, kao što je to uradio vaš protivkandidat Miodrag Lekić“, navodi se u pismu MANS-a.

U toj NVO su kazali da ne sumnjaju da Vujanović ima dovoljno pravnog znanja, jer je po struci pravnik, i da će prepoznati nepravilnosti, na koje je, kako su naveli, ukazao i Lekić nakon što su mu dostavljeni rezultati nadzora.

„U suprotnom pravni tim MANS-a može Vam pružiti stručnu pomoć kako biste iskoristili sve pravne mehanizme da se u skladu sa zakonom procesuiraju inicijative koje ste podnijeli nakon našeg poziva“, rekli su iz MANS-a.

Oni su dodali da očekuju da Vujanović obavijesti javnost da li je MUP povrijedio njegova prava kao predsjedničkog kandidata, i da li je tražio da odgovorni za to snose odgovornost.

Izvor: Mina

Portal Analitika