Politika

KRIVOKAPIĆ: Poznat je preliminarni pobjednik izbora, a dobitnici su građani koji su nas podržali

ranko
P
redsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić rekao je da se još ne zna stvarni pobjednik predsjedničkih izbora u Crnoj Gori, a da su dobitnici građani koji su podržali politiku te stranke, prenosi agencija Mina.

KRIVOKAPIĆ: Poznat je preliminarni pobjednik izbora, a dobitnici su građani koji su nas podržali
Portal AnalitikaIzvor



Krivokapić je kazao da Crna Gora još nema predsjednika države već samo preliminarog pobjednika izbora.

Na pitanje kako komentariše izjavu predsjedničkog kandidata Filipa Vujanovića da je Krivokapić jedini gubitnik izbora, predsjednik Skupštine je rekao da se zna ko je dobitnik izbora.

"To su građani koji su podržali našu politiku, ali se još ne zna ko je stvarni pobjednik izbora.
Čeka se odluka nadležnih državnih organa", kazao je Krivokapić novinarima u parlamentu.

Komentarišući izjavu lidera DPS-a Mila Đukanovića u izbornoj noći da je SDP aktivno učestvovala u kampanji protiv Vujanovića i politike koalicionog partnera, Krivokapić je rekao da je takva izjava posljedica emocija.

"Ne bih želio da probudim emocije i kod nas. Ostavio bih to iza nas", kazao je Krivokapić.

Na pitanje da prokomentariše to što je mandat vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić istekao i da je pored policije, tužilaštvo još jedna insititucija sa VD stanjem, Krivokapić je kazao da je to nepotreban propust.

„Zakon se znao i kada ističe mandat, Tužilački savjet je trebalo da odredi funkciju i parlament bi bio spreman da to odluči. Takvi propusti su nepotrebni i ne doprinose poziciji Crne Gore pred otvaranje poglavlja 23 i 24“, rekao je on.

To što skupštinska tijela neće raditi dok se ne utvrde rezultati izbora, Krivokapić je objasnio kao način da se izbjegnu tenzije u toku rada plenuma.

„Kada imate tako vruću temu, onda je konsenzusom utvrđeno da plenum ne bude mjesto za rasprave oko izbora“, naveo je Krivokapić.

On je ocijenio da je time parlament pokazao zrelost.

Portal Analitika