Fudbal

Murinjo stigao Fergusona!

Murinjo3Real
P
ortugalac Žoze Murinjo, nakon što je eliminisao Galatasaraj u četvrtfinalu Lige šampiona, uspio je da izjednači rekord menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona od sedam polufinala u Ligi šampiona.

Murinjo stigao Fergusona!
Portal AnalitikaIzvor

Murinjo je do sada sa timovima koje je vodio učestvovao u 6 polufinala najelitnijeg evropskog fudbalskog takmičenja, 2004. sa Portom, 2005. i 2007. sa Čelsijem, 2010. sa Interom i 2011. i 2012. godine sa Real Madridom.

Do sada je uspio da osvoji "samo" dvije titule LŠ sa Portom i Interom, a ove sezone će pokušati iz trećeg puta da stigne do finala ovog takmičenja sa ekipom Real Madrida koja juri svoju desetu evropsku titulu.

Do sada su Murinja u namjeri da po treći put osvoji LŠ spriječili prvi put Bajern iz Minhena, a drugi Barselona.

S druge strane, Škot koji se nalazi na klupi Mančester Junajteda punih 26 godina je do sada sa ovim timom sedam puta stigao do polufinala LŠ.

Ferguson je u tih sedam puta, takođe poput Murinja, osvojio dvije titule, ali je i izgubio dva finala (oba od Barselone) i tri puta je eliminisan u polufinalu LŠ.

Inače, za dvojicom najuspješnijih trenera slijede Migel Munjoz, Marćelo Lipi i Luis van Gal sa 5 polufinala LŠ.

Del Boske ima 4 kao i još petorica trenera, Karlo Anćeloti, Pep Gvardiola, Elenio Erera, Otmar Hicfild i Đovani Trapatoni.

Portal Analitika