Fudbal

LŠ: Juve juri dva gola minusa, PSŽ cilja iznenađenje

LigaSampionaPehar
P
osljednja dva učesnika polufinala Lige šampiona dobićemo večeras. Ko će se pridružiti Real Madridu i Borusiji Dortmund među četiri najbolja tima Evrope saznaćemo nakon revanš mečeva četvrtfinala u Torinu i Barseloni.

LŠ: Juve juri dva gola minusa, PSŽ cilja iznenađenje
Portal AnalitikaIzvor

Najbolji fudbaler svijeta Lionel Mesi imaće u srijedu ujutro posljednji test i ukoliko sve bude u redu predvodiće Barselonu u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. Prvi nduel dva tima završen je 2:2.

"Mesi je najbolji igrač na svijetu, ali ukoliko ne bude spreman neće igrati", poručio je trener Tito Vilanova.

Nekoliko opcija je u igri, prva je da Sesk Fabregas, koji je protiv Majorke minulog vikenda postigao het-trik ponovo zaigra na poziciji "lažne devetke", druga je da najistureniji bude David Vilja, a da na lijevoj strani bude Andres Inijesta, što bi značilo da će Fabregas u vezni red sa Ćavijem.

Vilanovu više muči odbrana, pošto zbog povreda Karlesa Pujola i Havijera Maskerana, koji je uzgred i suspendovan, ima na raspolaganju samo jednog štopera - Đerarda Pikea, kome će društvo u zadnjoj liniji najvjerovatnije praviti Aleks Song.

Sa druge strane tim Karla Anćelotija najavljuje da će pokušati da iskoristi i najmanju šansu koja im se ukaže i eliminiše Barselonu.

"Siguran sam da možemo da im damo gol na Kamp nou, a to je već veliki korak prema polufinalu", poručio je Zlatan Ibrahimović.

Najzanimljivije biće i u Torinu, đe Juventus juri dva gola minusa iz Minehna protiv Bajerna, 2:0.

"U Minhenu nijesmo bili na našem nivou, vjerujem da ćemo pred našim navijačima pokazati snagu, a onda je sve moguće", izjavio je Andrea Pirlo.

Jedan od najboljih igrača Bavaraca Bastijan Švajnštajger ima slične ambicije.

"Titula u Bundes ligi je osvojena, sad želimo u finale Lige šampiona. Uvjeren sam da će jedan gol u Torinu biti dovoljan za to", istakao je Švajnštajger.

Oba revanš meča četvrtfinala Lige šampiona igraju se u standardnom terminu od 20.45.

Portal Analitika