TV / Film

Luk Evans je novi grof Drakula

1004lukevansok
U
pripremi je još jedan film o najčuvenijem grofu-vampiru koga će tumačiti glumac Luk Evans i koji će se jednostavno zvati "Drakula".

Luk Evans je novi grof Drakula
Portal AnalitikaIzvor

Britanskog glumca, koji je bioskopskoj publici poznat po ulozi u filmu "Besmrtnici", za naslovnu ulogu u filmu o Drakuli izabrao je studio "Juniverzal". Namjera tvoraca filma je da najpoznatijeg vampira na svoketu iz romana Brema Stokera mlađoj publici prikaže kroz "priču sa istorijskim porijeklom", u kojoj će on rizikovati svoju dušu kako bi spasio porodicu.

Snimanje filma bi trebalo da počne ove godine sa Gerijem Šorom, poznatim televizijskim rediteljem kome bi ovo bio prvi dugometražni igrani film. Scenario su napisali debitanti Mat Sazama i Berk Šarples.

Luk Evans je pored filma "Besmrtnici" poznat i po ulogama u filmovima "Sudar titana" i "Tri musketara", a bioskopska publilka će uskoro moći da ga vidi i u filmu "Paklene ulice 6", kao i u sledeća dva nastavka "Hobita" Pitera Džeksona u kojima će imati jednu od glavnih uloga.

Kristofer Li je ulogu grofa Drakule igrao u nizu filmova između 1958. i 1973. godine, a pamte se i ostvarenja u kojima su njegov lik tumačili još i Geri Oldman, Džerard Batler, Mark Voren, pa čak i Lesli Nilsen.

Portal Analitika