Društvo

Suđenje u Bariju odgođeno za 22. oktobar

bari
S
uđenje crnogorskim državljanima koje je trebalo da bude održano danas u Bariju, odgođeno je za 22. oktobar, saznaje Portal Analitika. Suđenje je odgođeno na zahtjev branilaca jer optužnica nije prevedena na crnogorski jezik.

Suđenje u Bariju odgođeno za 22. oktobar
Portal AnalitikaIzvor

Optuženi su biznismeni Veselin Barović, Branko Vujošević i Branislav Mićunović, kao i Dušanka Jeknić, nekadašnja šefica crnogorske trgovinske misije u Italiji. Njen branilac advokat Enriko Tučilo ranije je kazao da je ubijeđen je da će ishod suđenja biti oslobađajuća presuda:

-Uvjeren sam da su optuženi crnogorski državljani radili samo ono što je bilo u interesu Crne Gore, te da ničega drugo nije bilo, kazao je Tućilo.

Proces u Bariju traje već tri godine, tokom kojih su održana brojna preliminarna saslušanja po optužnici, na osnovu istrage koju je 2001. pokrenuo Đuzepe Šelzi. Dosadašnji epilog je odustajanje tužilaštva od optužbi protiv bivšeg ministra finansija Miroslava Ivaniševića, kao i oslobađanje od svih optužbi  protiv srpskog biznismena Stanka Subotića. Prije četiri godine Šelzi je odustao i od optužbi protv aktuelnog crnogorskog premijera Mila Đukanovića.

 

 

Portal Analitika