Politika

DF sa Krihbaumom: Nepravilnosti će uticati na izvještaj EK

okfront
B
risel prati sva dešavanja u Crnoj Gori i sve nepravilnosti koje budu dokazane uticaće na izvještaj o napretku Evropske komisije (EK), poručio je predsjednik Odbora za evropske poslove u Bundestagu, Ginter Krihbaum tokom razgovora sa funkcionerioma Demokratskog fronta (DF).

DF sa Krihbaumom: Nepravilnosti će uticati na izvještaj EK
Portal AnalitikaIzvor

Funkcioneri DF Slaven Radunović, Predrag Bulatović i Koča Pavlović, razgovarali su sa Krihbaumom, a tokom razgovora su, kako je saopšteno iz DF, razmatrane teme koje se tiču aktuelnih političkih dešavanja, sa akcentom na predsjedničke izbore i njihov uticaj na dalji proces evropskih integracija Crne Gore, prenosi MINA.

Radunović, koji je i predsjednik Odbora za evropske integracije u Skupštini Crne Gore, je izrazio zabrinutost za sudbinu daljeg procesa pristupanja Evropskoj uniji (EU) zbog događaja koji su prouzrokovani zloupotrebom državnih resursa u izbornim procesima i prekrajanjem slobodne volje građana na predsjedničkim izborima, od strane Demokratske partije socijalista”, kaže se u saopštenju.

Prema njegovim riječima, s obzirom da se radi o kršenju ljudskih prava i vezama politike i organizovanog kriminala, ti događaji će direktno uticati na rešavanje problema koje je EK apostrofirala kao najvažnije na evropskom putu Crne Gore, a tiču se poglavlja 23 i 24.

U saopštenju se kaže da su funkcioneri DF-a upoznali Krihbauma sa aferama koje su pratile predizborni period, kao i sa konkretnim zloupotrebama koje su, kako se dodaje, pratile izborni dan, a koje je do sada evidentirao izborni štab predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića.

“Krihbaum je zahvalio na infomacijama koje je dobio i podvukao da Njemačka, a posebno Brisel prate sva dešavanja u Crnoj Gori, jer je Crna Gora otpočela proces pregovora i da će sve nepravilnosti koje budu dokazane uticati na Izvještaj o napretku koji sačinjava EK”, saopšteno je iz DF.

Član predsjedništva DF Predrag Bulatović je naglasio važnost afere Snimak, kojoj je, kako je ocijenjeno iz Fronta, dokazana flagrantna zloupotreba državnih reursa i diskriminacija građana po osnovu političke pripadnosti.

“Član Odbora Koča Pavlović je ukazao na važnost pobjede Lekića za rešenje višedenijskog problema nesmjenjivosti vlasti u Crnoj Gori i iskazao nadu da je to samo prvi korak ka potpunoj demokratizaciji društva”, navedeno je u saopštenju.

 

 

Portal Analitika