Fudbal

WA: Crvene dame u grupnoj fazi

ZeneSlavljeCG
Ž
enska fudbalska reprezentacija Crne Gore plasirala se u narednu rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će 2015. godine biti odigrano u Kanadi.

WA: Crvene dame u grupnoj fazi
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorska selekcija igrala je danas u Viljnusu, u trećem kolu B grupe, sa Litvanijom 1:1 i kao drugoplasirana izborila nastak kvalifikacija. Crna Gora je takmičenje u grupi završila sa pobjedom i dva remija.  Na startu turnira igrala je neriješeno sa selekcijom Farskih ostrva 3:3, dok je u drugom kolu pobijedila Gruziju 2:0.

Crna Gora je protiv Litvanije povela golom Marije Vukčević u 60. minutu. Domaćin turnira do izjednačenja došao je golom Sonate Vogaite u drugom minutu sudijske nadoknade. Pobjednik turnira je selekcija Farskih ostrva, koja je danas pobijedila Gruziju 2:1 i sa dva trijumfa i remijem završila nastup u grupi.

Izabranice selektora Zorana Mijovića u Litvaniji odigrale su prvi zvaničan meč.

Žrijeb za grupnu fazu kvalifikacija biće obavljen 16. aprila u Nionu, a crnogorska selekcija naći će se u posljednjem šeširu, sa repezentacijama Kazahstana, Hrvatske, Makedonije, Farskih Ostrva i dvije prvoplasirane ekipe iz pretkvalifikacione grupe A.

Portal Analitika