Društvo

UP: Dvije osobe uhapšene zbog pokušaja iznude 50.000 eura

policijativat2010
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Područne jedinice Podgorica lišili su slobode V.B. (30) i J.T. (26) iz Podgorice, zbog sumnje da su, na štetu sugrađanina V.R, počinili krivično djelo iznuda.

UP: Dvije osobe uhapšene zbog pokušaja iznude 50.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kriminalistička obrada ukazuje na sumnju da su V.B. i J.T, u dogovoru sa za sada nepoznatim licem, krivično djelo počinili na način što je to lice sa broja sa područja Republike Srbije, 07. aprila 2013. godine oko 19,00 časova, zvalo V.R. i uz prijetnju po život i tijelo upućenih njemu i njegovoj porodici zahtijevalo da njemu ili drugom licu da novac u iznosu od 50.000 eura.

To lice je kazalo V.R. da će u sljedećem pozivu dobiti instrukcije gdje i kada da ostavi novac, kao i da događaj nipošto ne smije prijaviti policiji.

Kada ga je to lice ponovo pozvalo, V.R. je juče, 08. aprila 2013. godine, došao u PJ Podgorica i prijavio događaj. Službenici PJ Podgorica su o događaju obavijestili zamjenika Višeg državnog tužioca u Podgorici, nakon čega su preduzeli planske i koordinisane aktivnosti na identifikovanju, lociranju i lišenju slobode osumnjičenih lica.

V.R. je u sljedećem pozivu rečeno gdje da ostavi novac, a nakon toga ga je lice koje ga je pozivalo zvalo više puta i mijenjalo lokaciju primopredaje. Na kraju je V.R. saopšteno da novac, sada u iznosu od 20.000 eura, ostavi iste večeri u naselju Zlatica, na lijevom prednjem pneumatiku teretnog vozila koje je bilo parkirano preko puta jedne autoperionice, u blizini pasarele.

 

 

Portal Analitika