Društvo

ZZZCG presjedava Centrom javnih službi za zapošljavanje država jugoistočne Evrope

09zzzcgok
Z
avod za zapošljavanje Crne Gore organizuje XI direktorsku konferencije na temu “Uticaj ekonomske krize na zapošljavanje mladih - efekti stimulativnih finansijskih paketa, dok će tema X Stručne konferencije biti  “Uloga i značaj vještina upravljanja karijerom u cilju povećanja zapošljivosti“. Konferencija će se održati 11. i 12. aprila u hotelu Avala u Budvi.
ZZZCG presjedava Centrom javnih službi za zapošljavanje država jugoistočne Evrope
Portal AnalitikaIzvor


Na konferenciji će učešće uzeti Vukica Jelić, Direktorica ZZZCG, Predrag Bošković, Ministar rada i socijalnog staranja i Predrag Mitrović, Predsjednik Unije poslodavca Crne Gore.



Zavod za zapošljavanje Crne Gore je jedan od osnivača i član Centra javnih službi za zapošljavanje država Jugoistočne Evrope/CPESSEC, koji je osnovan u Beogradu 31. maja 2007.godine potpisivanjem Smjernica o radu Centra javnih službi za zapošljavanje država Jugoistočne Evrope.



Sjedište Centra se svake godine premješta u drugu državu članicu, čija javna služba za zapošljavanje ima obavezu da organizuje direktorske i stručne konferencije na aktuelne teme iz oblasti tržišta rada i politika zapošljavanja. 2013.godine presjedavanje je preuzela Crna Gora, odnosno Zavod za zapošljavanje.



Cilj organizovanja konferencija je razmjena iskustava i najbolje prakse, informacija o projektima na nacionalnom i međunarodnom planu koji su od značaja za izgradnju kapaciteta tržišta rada u tri osnovne oblasti: povezane sa pružanjem usluga poslodavcima, pružanjem usluga tražiocima posla i unapređenjem institucionalnih kapaciteta u oblasti tržišta rada i zapošljavanja.



Članice CPSEEC-a su devet država Jugoistočne Evrope i to : Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine, Agencija za zapošljavanje Republike Bugarske, Zavoda za zapošljavanje Crne Gore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Agencije za zapošljavanje Republike Makedonije, Nacionalne službe za Rumunije, Zavoda Republike Slovenije ze zapošljavanje, Nacionalne službe za zapošljavanje Republike Srbije i Turske organizacije za zapošljavanje, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika