Društvo

Konjević podnosi krivičnu prijavu protiv MANSA

09konjevicok
M
inistar unutrašnjih poslova Raško Konjević rekao je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) zbog lažnog prijavljivanja. Konjević je rekao novinarima u parlamentu da neće dozvoliti da MANS manipuliše javnošću.
Konjević podnosi krivičnu prijavu protiv MANSA
Portal AnalitikaIzvor


MANS je u ponedjeljak podnio krivičnu prijavu protiv Konjevića, zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, jer nije, kako su naveli, preduzeo sve službene radnje u otklanjanju neregularnosti u biračkom spisku.



Konjević

je rekao novinarima u parlamentu da neće dozvoliti da MANS manipuliše javnošću, i da će podnijeti krivičnu prijavu protiv te organizacije zbog lažnog prijavljivanja, javlja Mina.



On je kazao da očekuje da se ubrzo raspiše konkurs za izbor direktora policije.



Konjević je podjsetio da je odluku o raspisivanju novog konkursa za direktora policije potpisao tokom kampanje, nakon neuspjelog prvog konkursa.



On je dodao da je resor na čijem je čelu, dobio informaciju od Uprave za kadrove i Zavoda za zapošljavanje da se taj konkurs ne može objaviti u kampanji tokom predsjedničke kampanje, zbog Zakona o finansiranju političkih partija.



“U ponedjeljak sam podsjetio Upravu za kadrove da stojim iza odluke koja je dostavljena, i očekujem da će taj konkurs u najkraćem roku biti raspisan”, precizirao je Konjević.



Komentarišući bezjednosnu situaciju u Baru, Konjević je rekao da se dešavaju nemili slučajevi.



“Moramo puno napora da uložimo da bi te stvari bile na potrebnom nivou”, rekao je on.

Portal Analitika