Region

Avio-kompanije odbile da voze Tijanu na operaciju?!

0904tijana
N
ijedna komercijalna avio-kompanija nije pristala da preveze osmogodišnju Tijanu Ognjanović do Hjustona na transplantaciju srca, zbog velikog rizika, prenijele su agencije.

Avio-kompanije odbile da voze Tijanu na operaciju?!
Portal AnalitikaIzvor

Njeni roditelji sada traže specijalizovanu avio-kompaniju koja bi je prevezla do Amerike.

Jovan Košutić, kardiolog u Institutu za majku i dijete, koji Tijanu liječi od 2007. godine, kada je uspostavljena dijagnoza bolesti, rekao je da će se u narednih dan-dva znati kada će djevojčica krenuti na liječenje u Ameriku, i da se nadaju da će to biti do kraja nedjelje.

- Tek treba da se organizuje prevoz sa nekom specijalizovanom kompanijom za prevoz složenih medicinskih slučajeva - rekao je Košutić.

On je objasnio da let kojim će Tijana biti prevezena u Hjuston mora da se organizuje pod posebnim uslovima i u njenoj pratnji biće i dva ljekara iz Srbije.

Košutić je naglasio da je djevojčica sada u stabilnom stanju, ali da je generalno gledano, za nju let u Hjuston rizičan.

U klinici „Anlave“ su ovakav vid prevoza radili prije dve godine i tada je koštao 200.000 dolara.

- Slučaj male Tijane je težak, i jedino ko bi mogao da obavi taj transport je švajcarska kompanija REGA - kažu iz „Anlave“ klinike.

Kako su ranije objavili mediji, u humanitarnoj akciji koja je ujedinila region i u koju su se uključile mnogobrojne javne ličnosti, ali i građani, prikupljeno je dovoljno novca za liječenje osmogodišnje Tijane Ognjanović koja boluje od restriktivne kardiomiopatije i neophodna joj je hitna transplantacija srca. U akciju prikupljanja novca uključili su se i fudbalski reprezentativci Crne Gore sa donacijom od 25.000 eura.

 

Portal Analitika