Region

Mrkonjić obećao Aleksandrovcu puteve ako organizuje Bekutin koncert

mrkonjic
S
rpski ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić obećao je opštini Aleksandrovac da će dobiti milione za asfaltiranje ulica i puteva ako budu organizovali koncert Ane Bekute, sa kojom je Mrkonjić u emotivnoj vezi, tvrde čelnici ove opštine. Na koncertu je nastupio i Aca Lukas, a na organizaciju je potrošeno gotovo tri miliona dinara. (više od 30 hiljada eura)

Mrkonjić obećao Aleksandrovcu puteve ako organizuje Bekutin koncert
Portal AnalitikaIzvor

Opština Aleksandrovac platila je 2.941.000 dinara za koncert Ane Bekute i Ace Lukasa, koji je održan u aleksandrovačkoj Hali sportova 14. februara, povodom Dana opštine. Na optužbe da su u vrijeme krize rasipali novac, čelnici opštine tvrde da će zauzvrat od Ministarstva saobraćaja dobiti milione za asfaltiranje ulica i puteva.
Dragan Blagojević, predsjednik aleksandrovačke opštine, kaže da ne vidi ništa čudno u tome što je opština izdvojila oko tri miliona dinara za organizaciju koncerta i podsjeća da su i dvije susjedne opštine takođe dale novac za koncert Ane Bekute i Ace Lukasa.
- Da bi nešto uzeo, moraš i da daš. Ljubomir Vučković, direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju, i ja bili smo 11. januara u Ministarstvu saobraćaja, gdje nam je ministar Mrkonjić predložio da prihvatimo organizaciju koncerta, a zauzvrat obećao da će za asfaltiranje ulica i puteva aleksandrovačke opštine Ministarstvo saobraćaja izdvojiti više od 130 miliona dinara - kaže Dragan Blagojević, predsjednik opštine.

On takođe dodaje i da za te namjene od Ministarstva do sada nije stigao ni jedan jedini dinar, ali da to ne znači da neće stići, jer on i njegovi saradnici „vjeruju Mrkonjiću na riječ“.

 

(blic.rs)

Portal Analitika