Politika

DANILOVIĆ: Čemu uzdržanost SNP-a prilikom usvajanja izvještaja DIK-a kad je bila izborna krađa

danilovic
G
oran Danilović, šef Izbornog štaba Miodraga Lekića poručio je da njegov politički blok neće dozvoliti da bude prekrojena volja građana i dodao da preliminarno saopštavanje rezultata nije konačan stav Državne izborne komisije (DIK).

DANILOVIĆ: Čemu uzdržanost SNP-a prilikom usvajanja izvještaja DIK-a kad je bila izborna krađa
Portal AnalitikaIzvor

Prema preliminarnim rezultatima DIK-a, kandidat Demokratske partije socijalista, Filip Vujanović, osvojio je 51,2 odsto glasova a Lekić 48,79.

Danilović se upitao čemu uzdržanost predstavnika Socijalističke narodne partije (SNP) u DIK-u, kada je, kako je naveo, očigledna izborna krađa.

“Prvo što mi je zapalo za oči je to što su kolege iz SNP-a u DIK-u bile uzdržane prilikom usvajanja izvještaja. Pitam se kakva je to vrsta uzdržanosti na očiglednu krađu građanske izborne volje”, kazao je Danilović za Televiziju Vijesti.

On je ubijeđen da saopšteni preliminarni rezultati predstavljaju kršenje Zakona jer je, kako je kazao, definitivno povrijeđeno biračko pravo.

“Dovoljno puta smo ukazali juče i danas na brojne nepravilnosti koje su morale da ih natjeraju da prolongiraju saopštavanje. Ušli smo u određene izborne štabove gdje pretresamo materijal za koji sumnjamo da je falsifikat na kojem neko pokušava da prekroji volju građana”, kazao je Danilović.

On građanima, kako je rekao, šalje umirujuću poruku.

“Budite sigurni da bez našeg odgovarajućeg snažnog stava koji će, ubijeđen sam, promijeniti Crnu Goru, nećemo dopustiti da bude ukradena pobjeda”, poručio je Danilović.

On je rekao da ta politička opcija neće ćutati.

“Ako misle da su ovo devedesete ili predreferendumsko stanje, u kojem smo zbog onakvog ili ovakvog stava međunarodne zajednice morali da ćutimo i trpimo, ovog puta se grdno varaju. Ima nas 51 odsto i toga moraju biti svjesni. Mi smo odgovorni za svoje postupke, a oni neka budu odgovorni za svoje”, zaključio je Danilović.

(MINA)

 

 

Portal Analitika