Fudbal

Šalke pravi Raulu oproštajnu utakmicu

RaulSalke
F
udbaleru Raulu Gonzalesu oproštajnu utakmicu organizovaće njemački Šalke, tim u koji je Raul došao iz Real Madrida.

Šalke pravi Raulu oproštajnu utakmicu
Portal AnalitikaIzvor

Raul trenutno nosi dres katarskog Al Sada u koji je otišao upravo iz Gelzenkirhena, da u 35. godini odigra još neku utakmicu i zabavi tamošnju publiku.

A za Real, klub u kom je doživio najblistavije trenutke u svojoj karijeri, kao da ne postoji. Napad Madriđana predvodio je od 1994. godine, sa 17 godina i 124 dana bio je najmlađi debitant u istoriji kluba. Osvojio je tri Lige šampiona sa Realom od 1998. do 2002, postao prvi igrač koji je dao 50 golova u elitnom takmičenju, u vitrinama ima šest titula Primere, godinama je nosio kapitensku traku "kraljevskog kluba", koji se prema njemu ponio samo ne kraljevski.

Svi uspjesi su očito zaboravljeni, jer kako drugačije objasniti da će Šalke organizovati njegovu oproštajnu utakmicu krajem juna pod nazivom "Gracias Raul (Hvala Raul)”.

Iako je dres njemačkog kluba nosio samo dvije sezone, u kojima je osvojio Kup i Superkup, ali i stigao do prvog polufinala Lige šampiona, to u Šalkeu očito znaju da cijene na pravi način. Prvo su odlučili da povuku njegovu "sedmicu", što Real nije učinio (iako je najbolji strijelac u klupskoj istoriji sa 323 gola na 741 utakmici), a sada i da na njihovom terenu okonča karijeru.

Raul, jedan od najboljih svjetskih napadača, je to svakao zaslužio.

Portal Analitika